Communiceren begint met luisteren!

Kans voor de Veenkoloniën biedt een fantastische kans om samen te ontdekken wat er voor nodig is om een beter perspectief te creëren. Juist door de inwoner nadrukkelijk te betrekken bij het vormgeven van de wensen en het eigenaarschap te delen, kunnen we stapsgewijs het vertrouwen in verandering laten groeien. Door open te staan voor elkaar, actief verhalen te delen over kleine en grote successen (en soms teleurstellingen) nemen we de gemeenschap mee in de mogelijkheden en de kansen die er liggen. In beweging komen is dan wel een voorwaarde.

Verweven in alle thema's

Communicatie staat niet op zichzelf, maar wordt binnen het programma verweven met de projecten. Het levert in die zin een onmisbare inhoudelijke bijdrage aan de programmadoelen. Communicatie vormt de basis voor de zoektocht naar effectievere strategieën om gezondheidsachterstanden in te lopen.

De inwoner centraal

We gaan ophalen wat de situatie lokaal en regionaal is en welke ideeën en activiteiten er al zijn. Juist door daar mee te starten, wordt de kracht van de samenleving benut. Het is dan niet langer ‘de overheid’ die van bovenaf aangeeft wat goed is voor de mensen, maar de inwoners geven aan wat zij nodig hebben om hun eigen doelstellingen te realiseren.

Concreet

Enerzijds brengen we huidige inwonersinitiatieven in kaart, anderzijds halen we op wat de behoeften en vragen zijn. Hoe benutten we de kracht van de inwoners? Door zo goed mogelijk in kaart te brengen welke initiatieven er spelen en goed werken, en door goed te luisteren naar wensen en behoeften van inwoners. Op deze wijze hopen we dat inwoners zelf aangeven wat zij nodig hebben om hun eigen doelstellingen te realiseren. Momenteel wordt er hard gewerkt om de website te actualiseren en de communicatie van wat er in het programma gebeurt verder uit te breiden. Indien er vragen, ideeën of opmerkigen zijn kunt u een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Projecten van Communiceren en verkennen

  • Ophalen van verhalen

    Wat speelt er, waar is behoefte aan, waar zit energie bij de inwoners? Op verschillende…