voor Kans voor de Veenkoloniën

Kans voor de Veenkoloniën staat voor samenwerking in de regio. Dit is een belangrijk uitgangspunt van het programma. Het Programma is als volgt georganiseerd:

Samenspel van partijen – de brede coalitie

De brede coalitie zijn de vertegenwoordigers van alle partijen die actief bij het programma betrokken zijn. Naast de inwoners, hebben ook de aanbieders van zorg en preventie, gemeenten en de zorgverzekeraars een rol. Gemeenten zijn er bij betrokken vanwege hun wettelijke taken op het gebied van volksgezondheid. En zorgverzekeraars omdat ze de spil zijn van de financiering van de zorg. In gezamenlijkheid kunnen deze partijen een bijdrage leveren aan het terugbrengen van de gezondheidsverschillen. Deze brede coalitie, ook wel ambassadeurs van het programma, werkt aan inhoudelijke onderwerpen van het programma, dient als klankbordgroep voor de stuurgroep en neemt deel aan werkconferenties.

Beleidsadviseurs gemeenten

Beleidsadviseurs Volksgezondheid van de betrokken gemeenten dragen actief bij aan de doelen van het programma. Onder andere door op diverse niveaus actief mee te denken, mee te werken en te verbinden.

Stuurgroep

De stuurgroep houdt toezicht op de uitvoering van het programma. In de stuurgroep zijn vertegenwoordigd: twee Groningse gemeenten en twee Drentse gemeenten (van de in totaal 13 betrokken gemeenten), een vertegenwoordiger van de twee grootste zorgverzekeraars in het gebied (Achmea en Menzis) en een inwoner die als boegbeeld van de regio optreedt.

De leden van de stuurgroep hebben twee keer per jaar een overleg met de bestuurders van de overige betrokken gemeenten. Het ministerie van VWS schuift aan, in de rol van adviseur en waarnemer, mede ten behoeve van de overdraagbaarheid van de ervaringen.

Centraal contact

Het Zorg Innovatie Forum is centraal contactpunt. Eerste aanspreekpunt is Vera Bekkers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050-8003244. Zij richt zich in deze fase van het programma primair op de inhoudelijke en financiële monitoring van de projecten. Daarnaast is zij ook degene tot wie u zich voor andere vragen omtrent de uitvoering van het huidige programma kunt richten. Secretariaat Nanuschka Csonka: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactpersoon: Vera Bekkers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 050-8003244)
Procesbegeleider en penvoerder naar het Ministerie van VWS: Karin Kalverboer
Secretariaat: Nanuschka Csonka (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Waarnemer/adviseur van het Ministerie van VWS: Laetitia Kuijpers