Samen voor een betere gezondheid!

15-04-2019 Kenniscafé Dorpshuis Exloo

Agenda 15-04-2019 Kenniscafé Dorpshuis Exloo

Op 15 april vindt in het Dorpshuis in Exloo het eerste Kenniscafé Kans voor de Veenkoloniën plaats. Met dit kenniscafé willen we de verbinding leggen en ontmoeting organiseren tussen wetenschap en praktijk, en bespreken wat er al gebeurt en wat er de komende tijd nodig is in de Veenkoloniën.

WETENSCHAP & PRAKTIJK

In een periode van 30 jaar wordt de leefstijl van 167.000 mensen uit Groningen, Drenthe en Friesland gemonitord door LifeLines. Dit levert interessante data op voor wetenschap en praktijk. Prof. Dr. Gerjan Navis, nefroloog en voedingsdeskundige, wil met deze data vooroordelen over de Veenkoloniën te lijf gaan en legt het belang van de wetenschap bij het programma Kans voor de Veenkoloniën uit. Daarnaast vertelt Karlijn Meijerink van IVN over het programma Jong Leren Eten, waarin het de ambitie is om jeugd/jongeren (0-18 jaar) in de setting van kinderopvang en onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken. Dat is dus leren over gezonde voeding voor jezelf én voor de aarde, zodat jeugd/jongeren zélf toegerust worden om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Aanmelden

Het kenniscafé is toegankelijk voor iedereen die zich aanmeldt. Aanmelden voor het kenniscafé kan door een mail te sturen naar secretariaat@kvdvk.nl. Meldt u spoedig aan in verband met beperkte ruimte!

Deel dit project