Samen voor een betere gezondheid!

Aan het woord

Aan het woord

Op deze pagina vindt u meer achtergrondinformatie en publicaties vanuit het programma Kans voor de Veenkoloniën, waaronder interviews, presentaties en twee edities van de uitgebrachte Krant van de Veenkoloniën. 

Krant van de Veenkoloniën

In oktober van 2020 verscheen de 3e editie van de Krant van de Veenkoloniën waarin bewoners aan zet waren. Lees in deze krant meer over Bewonersinitiatieven, Kracht van de Veenkoloniën en de Bewonersraad. Ook zijn initiatiefnemers aan het woord, en is een kaart met alle initiatieven erin te zien. Wilt u de Krant van de Veenkoloniën online lezen? Dat kan hier.  

Conferentie

Hoe zorg je ervoor dat gezondheidsverschillen kleiner worden en de kansenongelijkheid afneemt? Dat stond centraal tijdens de conferentie “Van Kansarm naar Kansrijk” in februari 2022. Verscheidene professionals lieten hun expertise schijnen op dit gebied. Een hele belangrijke les kwam naar voren tijdens de conferentie, namelijk: luisteren naar elkaar! Bekijk hieronder de aftermovie.

Tijdens de conferentie ‘Van Kans naar Kracht’ in november 2018 zijn er verschillende presentaties gegeven, die terug te vinden zijn op deze pagina. Ook is hier een terugblik op de conferentie te vinden.

Interviews

Journaliste Anne Peetoom interviewde in de afgelopen jaren meerdere betrokkenen van het programma Kans voor de Veenkoloniën. Deze zijn te vinden in de rechterkolom op deze pagina en zijn te downloaden als PDF-document. De interviews zijn gehouden met de volgende personen:

  • Agnes Wolbert, directeur NVVE, initiatiefnemer van het amendement in 2014,
  • Frits Alberts, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Kans voor de Veenkoloniën; 
  • Gerjan Navis, professor en hoogleraar van het UMCG en Rijksuniversiteit Groningen; 
  • Jan Willem Ek, huisarts in Coevorden betrokken bij Shared Savings; 
  • Jurriaan Pröpper, projectleider van Shared Savings; 
  • Margrite Kalverboer, Kinderombudsvrouw;
  • Paul Asbreuk, projectleider van Goede Start.