Samen voor een betere gezondheid!

3-6-2019 Publieksacademie: Samen Stoppen wij Kinderarmoede

Aankondiging 3-6-2019 Publieksacademie: Samen Stoppen wij Kinderarmoede

Kom op 3 juni 2019 naar de publieksacademie over kinderarmoede in de Stadsschouwburg van Groningen. Praat mee over hoe we samen kinderarmoede kunnen stoppen.

We hebben het goed in Nederland. Ons land staat op plek 14 van rijkste landen ter wereld. Hoe komt het dan toch, dat 1 op de 9 Nederlandse kinderen in armoede leeft? Dat er kinderen zijn die niet elke dag een warme maaltijd krijgen? Die naar school moeten lopen, omdat er zelfs voor een vierdehands fiets geen geld is?

Kinderen die opgroeien in armoede hebben o.a. te maken met schaamte, achterstand in gezondheid en uitsluiting. Deze kinderen lopen kansen op maximale ontwikkeling van hun talent mis vanwege de achtergrond en situatie van hun ouders. Onderwijs is een belangrijke vindplek om armoede te signaleren en vervolgens vanuit verschillende leefwerelden van een kind (thuis-school-omgeving) het hoofd te bieden. Zo stoppen wij samen kinderarmoede .

Samen Stoppen wij Kinderarmoede, publieksacademie in Stadsschouwburg Groningen

Op 3 juni 2019 organiseert Dagblad van het Noorden een publieksacademie over dit onderwerp, samen met de Alliantie Kinderarmoede en andere partners, waaronder Kans voor de Veenkoloniën.
Centraal staat de vraag: “Wat kun je doen voor kinderen in armoede zodat ze enerzijds nu geholpen zijn bij wat ze nodig hebben en anderzijds hun kans op toekomst met perspectief vergroten?”.

Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam gaan verscheidene sprekers de dialoog aan met elkaar én met het publiek. Daar zijn bekende en minder bekende sprekers en ervaringsdeskundigen bij, zoals wethouder Gijsbertsen, Annelies Kassenberg van de Hanzehogeschool en Sanne Visser van de Rijksuniversiteit Groningen, Kinderombudsman Margite Kalverboer en de Kinderburgemeester.

AANMELDEN EN INFORMATIE

Iedereen die zich betrokken voelt is welkom. Deelnemen aan de Publieksacademie over Kinderarmoede is gratis. Maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Meld je daaromvoor 27 mei aan door het registratieformulier in te vullen. Hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans op een plek!

Deel dit project