Samen voor een betere gezondheid!

Aankondiging: online discussie Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën

Aankondiging Aankondiging: online discussie Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën

Op 18 maart vindt er van 19.30 tot 20.30 uur een online bijeenkomst plaats waarin De Molenhof centraal staat. Wat wordt de toekomst van De Molenhof in Pekela?

Rond het leegstaande verzorgingstehuis De Molenhof in Oude Pekela worden plannen gemaakt door eigenaar Estea in samenspraak met bewoners van Pekela en met het bewonersinitiatief Jong en Oud Zorg (JenO Zorg). Op basis van een enquête die door ruim 120 Pekelders is ingevuld zijn eerste plannen gemaakt. Wonen voor ouderen en misschien jongeren en sociale dagbesteding behoren tot de mogelijkheden. Omwonenden van De Molenhof staan positief tegenover een sociale buurtfunctie in het gebouw. De gemeente vindt dat er voldoende zorgwoningen zijn in Pekela en ziet liever gewone woningen, waar een grotere vraag naar is.

Op donderdagavond 18 maart organiseert Kracht van de Veenkoloniën met Estea en JenO Zorg van 19.30 uur tot 20.30 uur een online discussie met de belangrijkste spelers rond de toekomst en invulling van het  leegstaande zorgcomplex De Molenhof in Pekela. Met o.a. Teus Oskam, directeur Estea en eigenaar De Molenhof, Rebecca Roelans, oprichtster JenO Zorg en Jaap Kuin, burgemeester van Pekela en met interactie met omwonenden, sociale ondernemers en raadsleden. De sessie staat onder leiding van Niesco Dubbelboer (Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën).

De bijeenkomst vindt live plaats vanuit de studio van de Nieuwe Kolk in Assen en wordt gestreamd via internet. Kijkers kunnen actief meedoen met deze interactieve sessie. Via de website van Kracht van de Veenkoloniën is de sessie te volgen.

Deel dit project