Samen voor een betere gezondheid!

Aftrap Gezond Scoren op maandag 24 september

Nieuws Aftrap Gezond Scoren op maandag 24 september

Op maandag 24 september 2018 is het project Gezond Scoren gestart met de Kick Off op ruim 50 basisscholen in Noord-Nederland. Gezond Scoren is in een project in het programma Kans voor de Veenkoloniën waarbij basisschoolkinderen en hun ouders bewust worden gemaakt van en aangezet worden tot een gezondere leefstijl. Spelers van FC Groningen helpen hierbij om de kinderen te motiveren.

Het project Gezond Scoren duurt zes weken en is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8. Iedere week wordt er een gezondheidsthema behandeld aan de hand van een filmpje, met in de hoofdrol een selectiespeler van FC Groningen. Naast de video ontvangen de basisscholen ook werkboeken en kunnen zij deelnemen aan diverse acties. De kinderen ondernemen verschillende activiteiten op school en in de wijk.

Vanuit de gemeenten Aa & Hunze, Borger-Odoorn, Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde doen maar liefst 52 basisscholen mee. Dit betekent dat er meer dan 3000 leerlingen deelnemen aan het project!

Het project wordt afgesloten met een spetterende finale in de bioscoop bij het FC Groningen stadion. Drie finalisten maken tijdens de grote gezondheidsquiz kans op fantastische op prijzen voor het bevorderen van een gezonde leefstijl rondom de scholen. De winnende school wint een Schoolplein14, waar kinderen tijdens en na school kunnen sporten en spelen!

Deel dit project