Samen voor een betere gezondheid!

Beloning voor beweging in de Veenkoloniën

Nieuws Beloning voor beweging in de Veenkoloniën

Hoe maak je een gezonde leefstijl populair en voorkom je problemen als overgewicht, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten? 14 mei start een project waarbij middelbare scholieren en leerlingen in het voortgezet onderwijs beloond worden voor het voldoende bewegen op een dag. Dit initiatief valt onder het programma Kans voor de Veenkoloniën en wordt uitgevoerd door het bedrijf Healthcoin. Titel van de campagne: ‘Gezond Verdiend; let’s GO’! Vier scholen met in totaal 3500 leerlingen doen reeds mee.

Een ongezonde leefstijl onder jongeren is een groeiend probleem binnen de elf Groningse en Drentse gemeenten in het Veenkoloniaal gebied. Roken, overgewicht, ongezonde voeding: er moet dringend actie ondernomen worden. En dat gaat gebeuren! Inmiddels doen al vier scholen mee aan de campagne ‘Gezond Verdiend’. In deze campagne worden de jongeren niet met een belerend vingertje toegesproken, maar worden ze verleid om zelf de gezonde keuze te maken door het inzetten van een gezonde munt: de Healthcoin. Meer dan een app en een activatiecode hebben de leerlingen niet nodig om te kunnen starten.

Ook in Stadskanaal bij Ubbo Emmius en het Noorderpoort ziet men de potentie (zie foto). Paulien Hietbrink van Noorderpoort: “Het aantrekkelijke van dit initiatief is dat het zonder extra inspanning vanuit de school ingezet kan worden doordat de studenten elkaar kunnen uitnodigen om deel te nemen. Deze uitdaging gaan we samen aan met onze jongeren. Dit digitale initiatief past heel goed bij de gezonde omgeving, ons gezonde schoolplein en de mooie sportruimte waarin onze jongeren kunnen bewegen.” Marcel Leegte van Ubbo Emmius vult aan: “Wij helpen bij de verspreiding van de activatiecodes en gaan uiteraard wel kijken hoe we er met onze docenten zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan kunnen geven. We zetten ons samen in om de jongeren te verleiden tot de gezonde keuze.”

Deze Healthcoins verdienen de jongeren met een app op hun smartphone. Voldoende bewegen is al genoeg om je eerste Healthcoins te verdienen. Daarnaast kunnen vrienden worden toegevoegd om samen nóg sneller te sparen. Zodra de jongere genoeg gezonde keuzes heeft gemaakt is het tijd om de Healthcoins daadwerkelijk te besteden in de Healthcoin shop in de app. Deze shop bevat een gevarieerd aanbod: korting voor het zwembad, een middag paintballen, een spannende escaperoom, hotelovernachting of buitenspeelgoed. Voor ieder wat wils! Hoe meer gezonde keuzes, hoe meer kortingen. Naast het landelijke aanbod zijn er al een aantal lokale gezonde aanbiedersdie het initiatief ondersteunen. De ‘Gezond Verdiend’ campagne start vanaf 14 mei. Geïnteresseerde scholen kunnen zich nog aanmelden!

Deel dit project