Samen voor een betere gezondheid!

Bijeenkomst Kracht van de Veenkoloniën – Zorgen doen we Samen

Nieuws Bijeenkomst Kracht van de Veenkoloniën – Zorgen doen we Samen

Veilig opgroeien, prettig wonen en gezond oud worden in je eigen buurt of dorp. Dat is waar het om gaat in de themabijeenkomsten “Zorgen doen we Samen”, van Kracht van de Veenkoloniën. Hoe zorg je ervoor dat iedereen mee kan doen of het steuntje in de rug kan krijgen die hij of zij nodig heeft?

In veel dorpen en buurten in het Drentse en Groninger Veenkoloniale gebied is hier vanuit de bewoners zelf al aandacht voor. Bijvoorbeeld door het organiseren van burenhulp, samen eten en koffieochtenden in het dorpshuis. Dit allemaal door vrijwillige inzet van kleine en grotere bewonersinitiatieven. Hoe kun je dit als bewonersgroep (nog beter) oppakken, wat heb je hiervoor nodig, hoe kun je van elkaar leren? Allemaal vragen die voor de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën aanleiding zijn om een reeks bijeenkomsten te organiseren voor bewonersgroepen, ambtenaren en professionals. Deze tweede bijeenkomst staat in het teken van samenwerking met de Zorg, zoals de Huisartsenpraktijk.

De bijeenkomst is zeker interessant voor initiatiefnemers die geïnteresseerd zijn in zorgen voor elkaar, gezondheid en bewegen of ontmoeten. Of u nou al gestart bent, of nog met ideeën rondloopt, voelt u zich vrij om deel te nemen!

De Bewonersraad van Kracht van de Veenkoloniën wil de bijeenkomst zo veilig mogelijk organiseren en daarom is het aantal plekken i.v.m het houden van anderhalve meter afstand beperkt.. U kunt zich via deze link aanmelden. Wacht niet, en ga met gelijkgestemden in gesprek over wat u kunt betekenen voor uw omgeving.

Deel dit project