Samen voor een betere gezondheid!

DvhN besteedt aandacht aan familieverhalen uit de Veenkoloniën

Nieuws DvhN besteedt aandacht aan familieverhalen uit de Veenkoloniën

Het Dagblad van het Noorden lanceerde vorige week een nieuw project genaamd ‘Uit het Moeras’. Op de website uithetmoeras.nl worden familieverhalen verteld uit de Drentse en Groningse Veenkoloniën. 

Waar vroeger arbeiders turf wonnen in de Veenkoloniën en de landbouw en de industrie groeide, worden de Veenkoloniën tegenwoordig vaak geassocieerd met (gezondheids)achterstanden en wordt er veel onderzoek gedaan naar de leefomstandigheden in het gebied.’Uit het Moeras’ vertelt over opgroeien in de Veenkoloniën en probeert uit te vinden hoezeer je leven bepaald wordt door waar je vandaan komt. Klopt het spreekwoord: ‘wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje’ of is dat achterhaald? Hoe belangrijk is afkomst en opvoeding voor je verdere leven? Ook deze achtergrond wordt geschetst door het Dagblad van het Noorden.

Bent u nieuwsgierig naar alle verhalen en wilt u lezen hoe verschillende generaties Veenkolonialen hebben geleefd? Kijk dan op de website

Wilt u meer weten over wat Kans voor de Veenkoloniën doet voor de huidige en toekomstige generaties Veenkolonialen? Kijk dan hier!

Deel dit project