Samen voor een betere gezondheid!

Ervaringsdeskundige Sterk uit Armoede te gast bij Pauw

Nieuws Ervaringsdeskundige Sterk uit Armoede te gast bij Pauw

Afgelopen woensdag 17 april was één van de ervaringsdeskundigen vanuit Sterk uit Armoede te gast bij Pauw op NPO1. Ook Prinses Laurentien zat aan tafel om de situatie omtrent kinderarmoede bij het Nederlandse publiek onder de aandacht te brengen. Onlangs is daartoe ook de Alliantie Kinderarmoede opgericht. 

Kinderen in armoede

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Als het aan de Alliantie ligt, is dat in 2030 verleden tijd. Aan tafel bij Pauw naast Prinses Laurentien vier ouders die vanuit eigen ervaring kunnen meepraten over dit onderwerp, waaronder Selima, die momenteel de opleiding volgt tot Ervaringsdeskundige Armoede en Sociale Uitsluiting vanuit Sterk uit Armoede. 

De uitzending terugkijken kan via deze link, het gesprek over kinderarmoede begint op minuut 34:20.

Sterk uit Armoede

Het project Sterk uit Armoede richt zich op het doorbreken van generatie-armoede en sociale uitsluiting bij mensen die het betreft. Dit wordt gedaan door mensen uit generatie-armoede op te leiden en aan het werk te laten gaan als ervaren en opgeleide ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting. Meer informatie over het project Sterk uit Armoede is hier te vinden.

Deel dit project