Samen voor een betere gezondheid!

Troubadour Erwin de Vries als ambassadeur van KvdVK

Nieuws Troubadour Erwin de Vries als ambassadeur van KvdVK

Erwin de Vries is naast zanger, ook hulpverlener en regiokenner. Vanuit culturele hoek werd Erwin als ambassadeur gevonden voor het programma Kans voor de Veenkoloniën. Hij trad onder andere op tijdens het congres ‘Van Kans naar Kracht’ eind 2018 en zong tijdens het bewonersfestival van april 2019 zijn speciaal geschreven nummer.


Met “Bemui die mit dien aigen” spreekt Erwin de Vries de inwoners van de Veenkoloniën aan in hun eigen taal. Het nummer raakt hetzelfde thema als het programma, namelijk gezondheid, en geeft de mentaliteit van de inwoners van de Veenkoloniën op een mooie manier weer.


Over het programma zegt Erwin het volgende:

“Gezondheidsverschillen hebben vaak verschillende achtergronden. Hierdoor is het van belang dat andere beleidsterreinen dan de volksgezondheid betrokken worden bij dit thema. Ik ben gevraagd als regio kenner, hulpverlener en liedjesschrijver om af en toe ook eens mee te denken hoe we deze doelgroep kunnen helpen en sterker kunnen maken. Ik zie daarin nog veel kansen. Met name met mijn muziek kunnen we natuurlijk veel mensen bereiken. Daarom mag men mij een ambassadeur van Kans voor de Veenkoloniën noemen.”

Lees op Erwins eigen website meer over zijn ambassadeurschap, zijn muziek en zijn passies.

Deel dit project