Samen voor een betere gezondheid!

Finale Dorp van de Toekomst was een groot succes!

Nieuws Finale Dorp van de Toekomst was een groot succes!

Op 28 juni jl. vond de finale van ‘Dorp van de Toekomst’ plaats. Tijdens deze finale hebben twee groepen acht van CBS De Vossenburcht in Winschoten en OBS Houwingaham in Bad Nieuweschans ideeën over hun dorp van de toekomst gepresenteerd.

De basisschoolkinderen hebben in groepjes gebrainstormd over hun eigen dorp van de toekomst. Hoe willen of denken zij dat hun dorp of wijk er over 30 jaar uitziet? Vol inspiratie en enthousiasme zijn de kinderen hiermee aan de slag gegaan.

Onder andere mooie bouwwerken en filmpjes waren de uitkomsten van hun harde werk. De kinderen vonden het erg leuk om mee te doen. ‘Leuk om je te verdiepen in dat soort dingen waar je normaal helemaal niet mee bezig bent.’, zei één van de deelnemers. Er is een filmpje gemaakt over het verleden van een wijk, kinderen hebben een oude garage bezocht en de figuurzagen en tubes lijm zijn volop gebruikt.

De eerste prijs was voor een groepje die een vervoerbare brug heeft ontworpen. De brug wordt middels stroomdraden voorzien van energie en de energie wordt ook opgeslagen onder de brug. Het winnende groepje vertelde dat ze veel geleerd hebben over hoe ze moesten bouwen en samen moesten werken. ‘Ik vind het leukste dat we samen gewoon iets leuks konden bouwen.’, zei één van de winnende groep acht leerlingen.

Karianne Simmers, projectleider van ‘Dorp van de Toekomst’ vond de gedrevenheid en het enthousiasme waarmee de kinderen aan de slag gingen fantastisch. ‘Het heeft de kinderen veel gebracht, ze zijn bewuster naar de toekomst gaan kijken en hebben hier serieuze ideeën over, dat is mooi om te merken.’

De leerlingen hebben met z’n allen een prijs gekregen als beloning en bedankje voor hun goede inzet. Ze hebben op 13 juli een dagdeel robotjes en vuurvliegjes gemaakt in de Knutselkeet.

Deel dit project