Samen voor een betere gezondheid!

Finale Knoal in de Toekomst in Musselkanaal

Nieuws Finale Knoal in de Toekomst in Musselkanaal

Op 26 november vond de finale van ‘Knoal in de Toekomst’ plaats in de bibliotheek in Musselkanaal. Knoal in de Toekomst is een project waarbij groepen 7 en 8 van CBS de Lindenborgh, buurtwerk Welstad en Stichting Dorpsbelangen zich samen inzetten voor een specifiek stuk grond, een collectieve ruimte, in het dorp Musselkanaal. Het project is onderdeel van het programma Kans voor de Veenkoloniën en wordt uitgevoerd door SKKEK (Stichting KAR, Kunsteducatie met Kwaliteit).

De basisschoolkinderen maken in groepjes een ontwerp van een deel van de collectieve ruimte, het LTS park in  Musselkanaal. Dit idee delen ze met hun omgeving waarbij ze vooral aandacht geven aan de thema’s recreatie/toerisme, beweegtuin en diertuin met als overkoepelend thema duurzaamheid.

De kinderen worden op deze manier ambassadeur van hun eigen boodschap. Ze verdiepen zich in de onderwerpen en worden aangesproken op talent, interesse en eigenaarschap. Ze gaan zelf aan de slag en worden uitgedaagd om andere partijen erbij te betrekken, zoals hun ouders, de school, de politiek en lokale partijen.

Op de middag van 26 november hebben de groepjes leerlingen hun ontwerpen aan een jury gepresenteerd. De jury heeft de ideeën op basis van de presentatie en het ontwerp beoordeeld.

Een aantal van de ontwerpen zullen te zien zijn tijdens de conferentie ‘Van Kans naar Kracht’ van Kans voor de Veenkoloniën, op 29 november in het Doe Museum in Veendam. Hierbij zullen leerlingen vertellen over hun Musselkanaal van de toekomst. 

Deel dit project