Samen voor een betere gezondheid!

Finale pilot project Dorp van de Toekomst

Nieuws Finale pilot project Dorp van de Toekomst

Donderdag 28 juni vond in de Oude Raadzaal in Winschoten de finale plaats van de pilot van het project Dorp van de Toekomst.

Twee groepen acht van OBS Houwingaham in Bad Nieuweschans en CBS De Vossenburcht uit Winschoten presenteerden aan een brede jury hun plannen voor de toekomst op het gebied van wonen, vervoer, energie en voorzieningen. Met elf filmpjes en maquettes waarover een oordeel geveld moest worden, had de jury een hele klus. Naast onder andere Frits Alberts van Kans voor de Veenkoloniën en René van der Most van het ZIF, werd ook de jeugd in de jury vertegenwoordigd door een student sterrenkunde én medewerker van de Discovery truck van de RUG en een leerling van het Ubbo Emmius.

De kinderen hadden allemaal erg hun best gedaan en dat was ook te zien. Jurylid wethouder Bard Boon was namens de gehele jury lovend over de resultaten. Natuurlijk kan er maar één groepje de winnaar zijn, maar alle kinderen krijgen een uitstapje als beloning. Waarnaartoe is voor de kinderen nog een verrassing.

Deel dit project