Samen voor een betere gezondheid!

Focussen op gezondheid, nu relevanter dan ooit

Nieuws Focussen op gezondheid, nu relevanter dan ooit

De scholen beginnen bijna weer en ook komend jaar is het Noorderpoort in Stadskanaal een zogenaamde ‘gezonde school’. Gezonde producten worden verkocht in de kantine, ze bieden hun leerlingen verantwoorde voeding. Het besef dat een gezonde levensstijl belangrijk is, wordt nog extra bevestigd tijdens de nog durende Corona-crisis. De inzet op gezondheid blijft daarom bestaan en is misschien wel belangrijker dan ooit, aldus directrice van het Noorderpoort Astrid Kramer.

“Het belang van een gezonde levensstijl helpt ons om studenten gemotiveerd te houden om hier over na te denken en mee bezig te zijn.” Komend jaar gaat de school verder met het project Healthcoin, waarbij gezond bedrag beloond wordt met kortingen op gezonde producten en uitjes. Studenten van het Noorderpoort sparen al langer actief Healthcoin door voldoende stappen te zetten en mee te doen aan challenges. De ‘Fitter met Healthcoin’-app wordt volop gebruikt, ook door het Ubbo Emmius uit Stadskanaal, een school waarmee het Noorderpoort veel samen doet.

Gezond leven zorgt voor meer energie, en verbant of vertraagt ziekten die op latere leeftijd voorkomen. “Daarom is het belangrijk om studenten mee te geven dat een gezonde levensstijl voor nu en de toekomst heel waardevol is. Daarnaast moet het natuurlijk ook leuk zijn, want anders houd je het nooit vol!” aldus Astrid Kramer.

Wilt u meer weten over het Noorderpoort Stadskanaal? Neem dan een kijkje op hun website. Nieuwsgierig naar Healthcoin? Die informatie vindt u hier!

Deel dit project