Samen voor een betere gezondheid!

FunFitPit

FunFitPit

Jongeren worden in actie gebracht voor een gezondere leefstijl. FunFitPit is een project dat leerlingen uit de onderbouw uitdaagde om een aantrekkelijke campagne te bedenken en uit te voeren, zodat ze daarmee een gezonde leefstijl konen bevorderen. In een finale presenteerden leerlingen op creatieve wijze hun campagnes aan elkaar, ouders, gemeente en andere aanwezigen. De finale is het slotstuk van alles waar ze de afgelopen maanden aan hebben gewerkt.

Ambities:
– Jongeren uitdagen om in beweging te komen
– Jongeren bedenken een campagne om een gezonde leefstijl te bevorderen
– FunFitPit uitrollen in meerdere gemeenten tegelijk

(Tussentijdse) resultaten:
– 60 leerlingen van het Dr. Nassau College in Gieten hebben campagnes bedacht.
– Drie prijzen uitgereikt: prijs voor beste resultaat, prijs voor meeste publiciteit en publieksprijs.

Waar:
Gemeente Aa & Hunze

Wanneer:
1 december 2017 – 31 december 2018

Voor wie:
Jongeren van middelbare scholen

Samenwerking met:
Dr. Nassau College, Gemeente Aa & Hunze, Onderwijsinstellingen, Professionals (Tinten Welzijn, GGD, JGZ)

Stoppen met roken, gezonde lunches op school, meer bewegen om beter te kunnen leren. Leerlingen uit onderbouw gaan aan de slag met het thema gezonde leefstijl. Ze bedenken zelf een campagne. FunFitPit is voor en door jongeren. Door jongeren zelf de verantwoordelijkheid te geven over iets dat bij hen past ontstaat er een nieuwe manier van werken. Jongeren ontdekken daardoor zelf wat goed en gezond is. Ook ouders werden uitgenodigd op de presentaties van de zelfbedachte campagnes. 

Op het Dr. Nassaucollege in Gieten is de eerste editie van Fun Fit Pit in het voorjaar van 2018 afgesloten. Er waren drie winnende teams: Healthy Life, (On)gezond en Gezond Niet Rond. Zij mochten hun prijzen ontvangen uit de hand van burgemeester Piet van Dijk, die samen met Karin Kalverboer (KVDVK) en Harry Dijkstra (wethouder gemeente Aa en Hunze) de jury vormde.

Lees hier het nieuwsbericht over de finale van FunFitPit en de winnaars.

Deel dit project