Gezond Scoren

FC Groningen en KVDVK maken kinderen bewust van gezond gedrag

Ambities:
– In 2018 moeten nog eens 50 basisscholen zich aansluiten bij Gezond Scoren om kinderen te motiveren voor een gezondere leefstijl
– Kinderen bewust maken van gezonde leefstijlkeuzes

(Tussentijdse) resultaten:
2200 leerlingen van 28 scholen waarvan 17 in de Veenkoloniën zijn geactiveerd om gezond te leven.

Waar:
Basisscholen in de Veenkoloniën

Wanneer:
1 januari 2017 – 31 december 2018 

Voor wie:
Basisschoolleerlingen van groep 5 t/m groep 8

Samenwerking met:
Fc Groningen, basisscholen in de Veenkoloniën

Gezond Scoren speelt in op een zestal thema’s die betrekking hebben op een gezonde leefstijl, waarbij spelers van FC Groningen fungeren als rolmodel. De thema’s zijn: ontbijten, groente en fruit, bewegen, geluk, water drinken en slapen.

De spelers van FC Groningen worden ingezet om de kinderen te motiveren. FC Groningen verzorgt passende video’s over elk thema, met in de hoofdrol een selectiespeler. Zo verscheen er in 2017 een video waarin speler Juninho Bacuna bij een boer op bezoek ging om koeien te melken en meer te leren over waar melk vandaan komt. De scholen ontvangen niet alleen video’s, maar ook werkboeken en ze kunnen deelnemen aan diverse acties. Het project wordt afgesloten met een gezondheidsquiz en een spetterende finale in het Noordlease Stadion.

De samenwerkingsovereenkomst tussen FC Groningen in de Maatschappij en Kans voor de Veenkoloniën werd ondertekend voor de wedstrijd FC Groningen – Roda JC in het stadion. Lees hier meer over de ondertekening.

In onderstaand filmpje vertelt Mick, projectleider van Gezond Scoren, kort iets over het project: