Samen voor een betere gezondheid!

Gezond Scoren

Gezond Scoren

Gezond Scoren was een samenwerking van FC Groningen en (onder andere) Kans voor de Veenkoloniën. Sportidolen inspireren kinderen tot gezond gedrag. De voetballers van FC Groningen speelden de hoofdrol in filmpjes, die onderdeel zijn van een zes weken durend lesprogramma, waarin de kinderen (en ouders) worden aangespoord tot het maken van gezonde leefstijlkeuzes.

Ambities:
Tijdens Gezond Scoren werden de kinderen bewust gemaakt van gezond gedrag en werden hun ouders hierin meegenomen. De kinderen hebben meer over gezonde thema’s geleerd zodat ze hierna gezondere keuzes konden maken.

(Tussentijdse) resultaten:
– 1930 leerlingen van 41 basisscholen in de Veenkoloniën zijn geactiveerd om gezonder te leven.
– In het totaal zijn 75 scholen in het werkgebied van FC Groningen aangesloten bij Gezond Scoren.

Waar:
Basisscholen in de Veenkoloniën

Wanneer:
1 januari 2017 – 31 december 2021

Voor wie:
Basisschoolleerlingen van groep 5 t/m groep 8

Samenwerking met:
FC Groningen in de Maatschappij, basisscholen in de Veenkoloniën

Gezond Scoren speelde in op een zestal thema’s die betrekking hebben op een gezonde leefstijl, waarbij spelers van FC Groningen fungeerden als rolmodel. De thema’s waren: ontbijten, groente en fruit, bewegen, geluk, water drinken en slapen.

De spelers van FC Groningen zijn ingezet om de kinderen te motiveren. FC Groningen verzorgde passende video’s over elk thema, met in de hoofdrol een selectiespeler. Zo verscheen er in 2017 een video waarin speler Juninho Bacuna bij een boer op bezoek ging om koeien te melken en meer te leren over waar melk vandaan komt. De scholen ontvingen niet alleen video’s, maar ook werkboeken en konden ze deelnemen aan diverse acties. Het project is afgesloten met een gezondheidsquiz en een spetterende finale in de Euroborg.

De samenwerkingsovereenkomst tussen FC Groningen in de Maatschappij en Kans voor de Veenkoloniën werd ondertekend voor de wedstrijd FC Groningen – Roda JC in het stadion. Lees hier meer over de ondertekening.

In onderstaand filmpje vertelt Mick, projectleider van Gezond Scoren, kort iets over het project:

Deel dit project