Samen voor een betere gezondheid!

Groente- en fruitkisten voor kwetsbare inwoners van de Veenkoloniën

Nieuws Groente- en fruitkisten voor kwetsbare inwoners van de Veenkoloniën

Second Home van Stichting de Toverboom steunt gezinnen met kinderen die opgroeien in armoede, en helpen waar nodig. Oprichter Rebecca Albers is blij dat ze de gezinnen in deze moeilijke tijd kan helpen. De armoede in de regio is erg hoog, en bij de voedselbanken loopt het aanbod terug. Veel gezinnen zijn afhankelijk van de voedselbank en kwamen daarom in de knel. Second Home is daar goed op ingesprongen door het aanbieden van groente- en fruitkisten en zogenaamde Doe-tassen.

Second Home tijdens Corona
Na twee weken van sluiting aan het begin van de Corona-crisis, stelde Second Home een eigen COVID-protocol op om toch weer kinderen en ouders te kunnen ontvangen. In overeenstemming met de GGD en gemeente Midden-Groningen kon de Stichting iedere dag zes kinderen ontvangen, van eten voorzien, leuke dingen mee doen en ondersteunen bij hun schoolwerk. Een enorme verlichting voor ouders, die het door de sociale isolatie vaak heel zwaar hadden, zij kregen weer lucht hierdoor.

De inhoud van de groente- en fruitkisten

De ouders zijn erg dankbaar dat ze hun kinderen kunnen voorzien van gezonde voeding, zonder dat dat een grote hap uit hun budget neemt, ze ontvangen de kisten en tassen op het moment gratis. Rebecca hoopt dat er in de toekomst een manier gevonden kan worden waarop de gezinnen tegen een lage vergoeding voorzien kunnen worden van groente en fruit. Gezond leven is een belangrijk onderdeel van positieve gezondheid, en dat is voor deze gezinnen vanwege hun budget erg lastig, geeft Rebecca aan.

“Voor de gezinnen in nood willen we graag een wekelijkse Doe-Tas samenstellen,” aldus Albers. “Door hulp van Kwartier, Zorg & Welzijn hebben we in een korte periode een projectplan kunnen indienen, waardoor het Oranjefonds ons €10.000 ,- heeft toegekend. We zoeken uiteraard meer lokale sponsors en bedrijven die willen financieren. Zo kunnen we meer gezinnen helpen.”

Nu het leven weer iets op gang komt, kunnen meer vrijwilligers van Second Home weer aan de slag om de ouders en kinderen te ondersteunen. De tassen en kisten worden ook gevuld en rondgebracht door deze vrijwilligers. Sommige ouders zijn zo dankbaar dat ze besluiten om zich als vrijwilliger aan te sluiten bij Second Home, om zo ook anderen te kunnen helpen. “En laatst kregen we zelfgebakken koekjes aangeboden toen we het groene en fruit kwamen brengen.”

Een hele lading doe-tassen onderweg naar inwoners van de Veenkoloniën

Voor meer informatie over de Toverboom of om uw eigen bijdrage te leveren aan dit bewonersinitiatief kunt u kijken op de website van de Toverboom

Deel dit project