Samen voor een betere gezondheid!

Feestelijke aftrap JZOJP bij Grolloo Zorgt

Nieuws Feestelijke aftrap JZOJP bij Grolloo Zorgt

Het Markehuis in Grolloo stond op afgelopen 14 september in het teken van ‘Grolloo Zorgt’. Dit Bewonersinitiatief heeft recent mooi nieuws gekregen: ze hebben namelijk een startimpuls gekregen van De Juiste Zorg op de Juiste Plek! Tijdens deze aftrap namen initiatiefnemer Roelof Dilling en dorpscoördinator Siny Vink de aanwezigen mee in het proces, en vertelden ze over hun korte- en lange termijndoelen.

Grolloo Zorgt is er voor iedereen (jong en oud) in Grolloo en Omstreken en richt zich op op prettige wijze oud worden in eigen omgeving! Samenwerking met professionele organisaties die zich met welzijn en zorg bezig houden, vindt nu alleen op ad-hoc basis plaats. Verder ontbreekt het ‘Grolloo Zorgt’ aan een structurele financiering. 

Onlangs ontving ‘Grolloo Zorgt’ een mooie subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) in het kader van de Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP). Op maandagmiddag 14 september vond de aftrap van het project plaats in ‘Het Markehuis’. Via (JZOJP) wil ‘Grolloo Zorgt’ komen tot een formeel samenwerkingsverband met huisartsen, welzijnsorganisatie Impuls, Attenta en de gemeente Aa en Hunze.  Deelname aan het samenwerkingsverband is op basis van gelijkwaardigheid en betrokkenen kennen elkaar goed en onderhouden korte lijntjes met elkaar. Het functioneren van de mensen en hun omgeving staan in Grolloo centraal en er wordt meer gedacht in termen van gezondheid en welzijn (sociaal) en minder medisch (behandeling en zorg)

Over een jaar sluit het JZOJP project en hoopt ‘Grolloo Zorgt’ het formele samenwerkingsverband met alle betrokkenen te kunnen bekrachtigen. Ook zal er dan een zorgsteunpunt in Het Markehuis aanwezig zijn en is een systematiek ontwikkeld voor een duurzame effectmeting (kosteneffectiviteit en klanttevredenheid), zo geeft Roelof Dilling als voorzitter van ‘Grolloo Zorgt’ aan. Het project wordt vanuit de subsidie gefinancierd. Grolloo Zorgt is ook aangesloten bij Kracht van de Veenkoloniën, één van de pijlers van Kans voor de Veenkoloniën.

Dorpscoördinator Siny Vink, in dienst van welzijnsorganisatie Impuls, staat vanaf 1 oktober 2018, 2 dagen per week ten dienste van Grolloo. Zij helpt mensen met hun vragen. Ook nu al, aan de start van het JZOJP-project, krijgt Siny veel vragen en weten mensen haar te vinden. Dit kunnen in de komende jaren best meer worden. Zo hoopt ‘Grolloo Zorgt’ bij te dragen aan betaalbaar houden van de maatschappelijke kosten door goede samenwerking aan de voorkant van de keten zwaardere zorg voorkomen of uit stellen.

Roelof Dilling & Siny Vink bij de aftrap van Grolloo Zorgt en JZOJP
Deel dit project