Samen voor een betere gezondheid!

Healthcoin

Healthcoin

Gezond leven werd lonend gemaakt en jongeren werden aangespoord om gezond gedrag te vertonen. Ze spaarden Healthcoins in een app, en kregen leuke kortingen en prijzen om in de regio te besteden.

Ambities:
Gezond gedrag van jongeren werd bevorderd door dit project. De ambitie was om meer dan 1500 deelnemers aan de Healthcoin Plug&Play app te hebben.

(Tussentijdse) resultaten:
– 5 scholen met in totaal 3500 leerlingen deden mee.
– Leerlingen hebben (digitaal) kennis gemaakt met Fitter met Healthcoin.
– Er zijn meer dan een miljoen stappen gezet door de deelnemers.

Waar:
Alle 11 gemeenten van de Veenkoloniën

Wanneer:
4 april 2016 – 31 december 2020

Voor wie:
(Jong) volwassenen in de Veenkoloniën

Samenwerking met:
Impology, Optimedis, Gemeente Hoogeveen, GGD Drenthe, Scholen in voorgezet onderwijs/MBO/HBO, Werkgroep Bewonersinitiatieven

Healthcoin is een project waarbij middelbare scholieren en leerlingen in het voortgezet onderwijs beloond worden voor het voldoende bewegen op een dag. Vijf scholen met in totaal 3500 leerlingen deden mee.

Een ongezonde leefstijl onder jongeren is een groeiend probleem binnen de elf Groningse en Drentse gemeenten in het voormalig Veenkoloniaal gebied. Roken, overgewicht, ongezonde voeding: er moet dringend actie ondernomen worden. In deze campagne worden de jongeren verleid om zelf de gezonde keuze te maken door het inzetten van een gezonde munt: de Healthcoin. Meer dan een app en een activatiecode hebben de leerlingen niet nodig om te kunnen starten.

De Healthcoins verdienen de jongeren met een app op hun smartphone. Voldoende bewegen is al genoeg om je eerste Healthcoins te verdienen. Daarnaast kunnen vrienden worden toegevoegd om samen nóg sneller te sparen. Al snel kunnen de Healthcoins vervolgens daadwerkelijk besteed worden in de Healthcoin shop in de app. Deze shop bevat een gevarieerd aanbod: korting voor bootcamp, een middag paintballen, een spannende escaperoom, hotelovernachting of sportkleding.

Healthcoin loopt door zonder ondersteuning van Kans voor de Veenkoloniën. Zij bieden vitaliteitsprogramma’s aan voor organisaties die hun werknemers willen aanzetten tot gezond(er) gedrag. Bekijk de website van Healthcoin voor meer informatie!

Deel dit project