Samen voor een betere gezondheid!

Healthcoin

Healthcoin

Gezond lonen wordt lonend gemaakt en jongeren worden aangespoord om gezond gedrag te vertonen. Hiermee kunnen ze Healthcoins verdienen in een app, die hen leuke kortingen en prijzen kunnen opleveren, en in de regio besteed kunnen worden.

Ambities:
Gezond gedrag van jongeren wordt bevorderd door dit project. De ambitie is om meer dan 1500 deelnemers aan de Healthcoin Plug&Play app te hebben.

(Tussentijdse) resultaten:
Het project is op 14 mei 2018 van start gegaan. Inmiddels zijn al veel deelnemers aan het sparen.

Waar:
Alle 11 gemeenten van de Veenkoloniën

Wanneer:
1 januari 2017 – 31 december 2019

Voor wie:
(Jong) volwassenen in de Veenkoloniën

Samenwerking met:
Impology, Optimedis, Gemeente Hoogeveen, GGD Drenthe, Scholen in voorgezet onderwijs/MBO/HBO, Werkgroep Bewonersinitiatieven

Healthcoin is een project waarbij middelbare scholieren en leerlingen in het voortgezet onderwijs beloond worden voor het voldoende bewegen op een dag. Vijf scholen met in totaal 3500 leerlingen doen reeds mee.

Een ongezonde leefstijl onder jongeren is een groeiend probleem binnen de elf Groningse en Drentse gemeenten in het voormalig Veenkoloniaal gebied. Roken, overgewicht, ongezonde voeding: er moet dringend actie ondernomen worden. In deze campagne worden de jongeren verleid om zelf de gezonde keuze te maken door het inzetten van een gezonde munt: de Healthcoin. Meer dan een app en een activatiecode hebben de leerlingen niet nodig om te kunnen starten.

De Healthcoins verdienen de jongeren met een app op hun smartphone. Voldoende bewegen is al genoeg om je eerste Healthcoins te verdienen. Daarnaast kunnen vrienden worden toegevoegd om samen nóg sneller te sparen. Al snel kunnen de Healthcoins vervolgens daadwerkelijk besteed worden in de Healthcoin shop in de app. Deze shop bevat een gevarieerd aanbod: korting voor bootcamp, een middag paintballen, een spannende escaperoom, hotelovernachting of sportkleding.

Meer informatie over Healthcoin vindt u hier.

Deel dit project