Samen voor een betere gezondheid!

Inspirerende meetup ‘De Kloofdichters’

Nieuws Inspirerende meetup ‘De Kloofdichters’

Samen een beweging op gang brengen, mensen verbinden en de kloof dichten. Dat was de hoofdpunten van een inspirerende Meetup naar aanleiding van VPRO’s Tegenlicht uitzending ‘De Kloofdichters’. Op 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, organiseerden het Zorg Innovatie Forum en Sterk uit Armoede deze bijeenkomst om te praten over armoede rondom Groningen. Ervaringsdeskundigen en professionals die zich bezighouden met dit thema kwamen samen in het Clockhuys in Haren. Na het bekijken van enkele fragmenten uit de uitzending gingen zij in gesprek.

Er ontstonden interessante gesprekken en discussies, die door deelname van ervaringsdeskundigen ook heel persoonlijk werden. Alle aanwezigen willen zich hard maken voor het bestrijden van armoede en het dichten van de kloof. “Het stigma rond armoede moet weg. Het is niet normaal dat hier armoede heerst, we moeten hier verontwaardigd over blijven.”, aldus een betrokken inwoner uit Haren.

Annamaria Evers raakte de deelnemers met een persoonlijk gedicht over de vijf kloven. Wat doet het met je als mens, als je geen vertrouwen hebt in je eigen kunnen, en vaak hebt gehoord dat je het niet kan? De zenuwen van Annamaria verdwenen toen zij na afloop een warm applaus kreeg. Bekijk hieronder de voordracht van Annamaria!

Zelfvertrouwen en eigen regie waren een terugkerend thema. “Het begint bij zelfvertrouwen. Leer de mensen hoe ze iets moeten doen, en zet ze in hun kracht. Zo zorg je ervoor dat ze het de volgende keer zelf kunnen doen. En houden ze de regie!”, zei één van de deelnemers. Er kwam veel energie los tijdens de bijeenkomst. Er is niet één soort armoede, en armoede is ook niet een individueel probleem.

Het ZIF en Sterk uit Armoede blijven de verbinding zoeken met deze gedreven ervaringsdeskundigen en professionals en werken samen aan het dichten van de kloof!

Inspirerende meetup 'De Kloofdichters' foto 2
Deel dit project