Samen voor een betere gezondheid!

Kenniscafés Kans voor de Veenkoloniën: 15 en 17 april 2019

Nieuws Kenniscafés Kans voor de Veenkoloniën: 15 en 17 april 2019

Op 15 en 17 april vinden in Exloo en Scheemda de eerste Kenniscafés van de Veenkoloniën plaats. Met de kenniscafés wil het programma Kans voor de Veenkoloniën de verbinding leggen en ontmoeting organiseren tussen wetenschap en praktijk, en bespreken wat er al gebeurt en wat er de komende tijd nodig is in de Veenkoloniën. Rechts kunt u de uitnodiging downloaden in PDF, hieronder leest u meer over het programma van beide bijeenkomsten.

Wetenschap & praktijk

In een periode van 30 jaar wordt de leefstijl van 167.000 mensen uit Groningen, Drenthe en Friesland gemonitord door LifeLines. Dit levert interessante data op voor wetenschap en praktijk. Prof. Dr. Gerjan Navis, nefroloog en voedingsdeskundige, wil met deze data vooroordelen over de Veenkoloniën te lijf gaan en legt het belang van de wetenschap bij het programma Kans voor de Veenkoloniën uit op beide avonden. 

Daarnaast vertelt Karlijn Meijerink van IVN in Exloo (15 april) over het programma Jong Leren Eten, waarin het de ambitie is om jeugd/jongeren (0-18 jaar) in de setting van kinderopvang en onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken. Dat is dus leren over gezonde voeding voor jezelf én voor de aarde, zodat jeugd/jongeren zélf toegerust worden om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

In Scheemda (17 april) zal Jakob Zwinderman ons meenemen in een aantal mooie ontwikkelingen die in Oost-Groningen plaatsvinden, zoals de Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost Groningen en de Innovatie Hub waarin samenwerking wordt gezocht om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen voor nieuwe werkgelegenheid.

Het kenniscafé is toegankelijk voor iedereen die zich aanmeldt. Aanmelden voor het kenniscafé kan door een mail te sturen naar secretariaat@kvdvk.nl. Meldt u spoedig aan in verband met beperkte ruimte!

Deel dit project