Samen voor een betere gezondheid!

Kennismaking gedeputeerde Provincie Drenthe met bestuur van Kracht van de Veenkoloniën

Nieuws Kennismaking gedeputeerde Provincie Drenthe met bestuur van Kracht van de Veenkoloniën

Vrijdag 24 november vond er een kennismakingsgesprek plaats met het bestuur van Stichting Kracht van de Veenkoloniën de gedeputeerde van de provincie Drenthe, Yvonne Turenhout. Deze hartelijke ontmoeting was een kans om dieper in te gaan op thema’s die bewoners en bewonersinitiatieven aan het hart gaan.

De provincie ziet het belang van inwonersparticipatie, waar Kracht van de Veenkoloniën aan bij draagt. Het bestuur sprak met gedeputeerde Turenhout over de sociale agenda, het belang van bewonersbetrokkenheid en de rol van onze inwoners aan tafel bij belangrijke overleggen zoals het Integraal Zorg Akkoord (IZA) en de Domein Overstijgende Samenwerking (DOS). Dit gesprek benadrukte hoezeer onze lokale initiatieven en bewonersvertegenwoordiging ertoe doen in de grotere dialogen die onze toekomst vormgeven. Een ander gesprekspunt was de Kansenagenda voor de regio. Rond deze stamtafel spraken we ook over de toegang tot voorzieningen en de potentie van de Veenkoloniën. De betrokkenheid en het enthousiasme van gedeputeerde Turenhout en haar team versterkten de overtuiging dat we, door samen te werken, een bloeiende toekomst voor onze gemeenschappen kunnen realiseren aldus het bestuur.

Het was een nuttige uitwisseling en kijken met optimisme uit naar de voortzetting van onze gesprekken. Samen bouwen we aan een regio waar iedereen trots op kan zijn! De provincie is al langer in contact met het programma Kans voor de Veenkoloniën en wij hopen op deze manier dat ze ook aanhaken bij de beweging van Kracht van de Veenkoloniën!

“Wordt vervolgd…”

Deel dit project