Samen voor een betere gezondheid!

Laatste fase Scoren voor Gezondheid feestelijk afgesloten

Nieuws Laatste fase Scoren voor Gezondheid feestelijk afgesloten

Op donderdag 15 december vond de afsluiting van het project Scoren voor Gezondheid plaats in stadion De Oude Meerdijk. Ruim 150 leerlingen deden de afgelopen tien weken aan het project en mochten tijdens de afsluiting hun diploma in ontvangst nemen. Daarnaast stonden er veel leuke activiteiten en spelletjes op het programma.

Ondanks dat de temperatuur rond het vriespunt lag, weerhield dat de deelnemers er niet van om fanatiek mee te doen aan de activiteiten op het veld. Net zoals bij de kick-off werden de motorische vaardigheden van de kinderen getest middels de ‘4-ssen test’. Deze test kent vier onderdelen die helpen om een beter inzicht te krijgen van de motorische vaardigheden. Op basis van je leeftijd dien je een bepaalde oefening uit te kunnen voeren. De kinderen moesten zo lang mogelijk op één been blijven staan en er werd gekeken in hoeveel sprongen zij op één been negen meter aflegden. Verder waren er ook leuke spelletjes zoals dribbelkoning en slalom-tikkertje.

Als kers op de taart ontvingen de deelnemers hun welverdiende ‘Scoren voor Gezondheid diploma’. Hiermee werden zij beloond voor hun deelname aan het project. Rond de klok van 13.00 uur keerden de kinderen met een broodtrommel van M&GEZOND weer huiswaarts en zo kwam er een einde aan de derde fase van Scoren voor Gezondheid.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van EFDN en wordt mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma, Kans voor de Veenkoloniën en de provincie Drenthe.

Deel dit project