Samen voor een betere gezondheid!

Leerlingen in Stadskanaal gaan digitaal verder met Healthcoin

Nieuws Leerlingen in Stadskanaal gaan digitaal verder met Healthcoin

Op 15 mei hebben zo’n 30 leerlingen van het Ubbo Emmius in Stadskanaal via een digitale les kennis gemaakt met ‘Fitter met Healthcoin’. Als onderdeel van de lessen lichamelijke oefening gaan de VMBO-scholieren werken met de Healthcoin-app.

Normaal gesproken zouden de lessen onderdeel zijn van het reguliere lesprogramma, maar vanwege de coronamaatregelen moet daar nu op een creatieve manier mee omgegaan worden. Tijdens de online les kreeg iemand van Healthcoin de ruimte om de klas en de docent uit te leggen hoe de app werkt, en hoe de leerlingen Healthcoins kunnen sparen. Door het gebruik van de Healthcoin app moeten de scholieren bewuster worden van een gezonde leefstijl en maken ze hopelijk vaker de gezonde keuze. Hoe gezonder ze leven, hoe meer Healthcoins de leerlingen sparen, die ingezet kunnen worden voor kortingen bij bedrijven en ondernemers in de regio. De ouders worden ook geïnformeerd over dit traject, en worden misschien zelfs geïnspireerd om mee te doen!

Slide uit de presentatie van docent Lichamelijke Oefening

De scholieren gaven aan het moeilijk te vinden om juist in deze tijd meer te bewegen. De app kan hen daar hopelijk bij ondersteunen.

Eerder dit jaar zijn er al leerlingen van het Ubbo Emmius en het Noorderpoort in Stadskanaal van start gegaan het ‘Fitter met Healthcoin’-programma. Deelnemers voelen zich na afloop gezonder en maken ook vaker en bewuster de gezonde keuze. Kans voor de Veenkoloniën maakt het inzetten van dit programma mede mogelijk.

De Healthcoin app is een omgeving waarin de gezondheid, leefstijl en beweging van de gebruiker bijgehouden wordt. Hoe gezonder ze leven, hoe meer punten ze sparen. Ondanks de coronamaatregelen hebben de leerlingen afgelopen tijd gewoon met de app kunnen werken. Gezonde berichten, challenges, quizvragen en het verdienen van Healthcoins zijn doorgegaan.

Een screenshot van de Healthcoin app
Deel dit project