Mijn Dorp in de Toekomst

Kinderen bedenken hun eigen Musselkanaal van de toekomst

Ambities:
Kinderen in Musselkanaal laten nadenken over de toekomst van hun omgeving.

(Tussentijdse) resultaten:
– Groep 7 en 8 van CBS de Lindenborg in Musselkanaal hebben in groepjes hard gewerkt aan hun dorp van de toekomst.
– De ideeën, maquettes en zelfgemaakte video’s zijn tijdens de finale gepresenteerd aan de jury. Die heeft de winnaar gekozen.

Waar:
Musselkanaal

Wanneer:
Oktober 2018 – november 2018.

Voor wie:
Basisschoolleerlingen

Samenwerking met:
Stichting Kar, Kunst Educatie met Kwaliteit, Gemeente Stadskanaal

Basisschoolleerlingen worden uitgedaagd om na te denken over hun dorp van de toekomst. Het project bestaat uit een campagne wedstrijd waarbij de kinderen een ontwerp maken voor een deel van een collectieve ruimte in het dorp. Ze geven vooral aandacht aan de thema’s voorzieningen, energie, onderwijs en gezondheid.

De leerlingen verdiepen zich in onderwerpen en worden ambassadeur van hun eigen boodschap. Ze gaan niet alleen zelf aan de slag, maar worden ook uitgedaagd om andere partijen, zoals ouders, de school, de politiek en lokale ondernemers erbij te betrekken. 

Het doel van het project is om via “Knoal in de Toekomst” kinderen (en jongeren) te laten nadenken over toekomstbestendigheid en leefbaarheid van hun regio, te laten benoemen wat hiervoor nodig is en dit te delen met hun omgeving, van ouders tot politiek. Hierdoor wordt het gesprek op gang gebracht en wordt de toegevoegde waarde van onderwerpen die er toe doen (waaronder gezondheid) duidelijk in beeld gebracht. 

In onderstaand filmpje wordt u meegenomen naar de finale van het project, op 26 november 2018 in Musselkanaal.