Samen voor een betere gezondheid!

Moeders van Emmen worden ondersteund in de Veenkoloniën

Nieuws Moeders van Emmen worden ondersteund in de Veenkoloniën

Met het traject ‘Moeders van Emmen’ worden in de komende jaren 30 kwetsbare gezinnen in twee wijken van Emmen (De Blokken en De Monden) gedurende ongeveer 1000 dagen intensief ondersteund tijdens de zwangerschap en de eerste levensjaren van het kind.

Tijdens de zwangerschap wordt samen met het gezin alle problematiek opgepakt die de ontwikkeling van het kind negatief beïnvloeden. Dit kan betrekking hebben op financiën, huisvesting, mobiliteit, leefstijl, verslaving, relaties en vele andere aspecten. Een hoog stressniveau bij de moeder is slecht voor de baby. Met dit initiatief wordt op een laagdrempelige manier met ondersteuning stress weggehaald bij de moeders.

Op 1 april is ‘Moeders van Emmen’ van start gegaan. José Banus en Eline Woertel zijn onderdeel van het team dat moeders in Emmen gaat ondersteunen. Op de Facebookpagina van Goede Start stellen zij zich kort voor.

De moeders die deelnemen aan het traject doorlopen een uitgebreide intake, om vervolgens prioriteiten te stellen voor tijdens en na de zwangerschap. Naast hulpverleners en andere professionals zijn er ook studenten betrokken bij dit traject. Als werk- en casusbegeleiders monitoren José Banus en Eline Woertel het traject, samen met HBO-studenten. Tijdens een voorgaand traject ‘Moeders in Hoogeveen’ is gebleken dat het inzetten van studenten laagdrempelig is, en minder stress oplevert dan wanneer er hulpverleners of professionals over de vloer komen.Er wordt per gezin gekeken wat er nodig is, en op welke manier ondersteuning geboden kan worden. Zo worden er hopelijk meer gezonde kindjes geboren en is het niveau van de kindjes geestelijk en lichamelijk beter.

Samen zorgen alle betrokkenen: Goede Start, Kans voor de Veenkoloniën, Gemeente Emmen, zorg- en welzijnshulpverleners, studenten en de ouders voor de best mogelijke start voor de nieuwe jonge inwoners van de Veenkoloniën.

Deel dit project