Samen voor een betere gezondheid!

Neem deel aan de online Bewoners Inspiratieconferentie

Nieuws Neem deel aan de online Bewoners Inspiratieconferentie

Op zaterdag 24 oktober is het tijd voor de jaarlijkse Bewonersconferentie van Kracht van de Veenkoloniën. Bent u initiatiefnemer in de Veenkoloniën of voelt u zich betrokken bij de Veenkoloniën? Doe dan mee aan het online programma!

In de Veenkoloniën leven de inwoners gemiddeld genomen minder gezond en minder lang dan in de rest van Nederland. De Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën pakt, als onderdeel van het programma Kans voor de Veenkoloniën, deze problemen aan en zet de positieve gezondheid centraal. Op de bewonersconferentie ‘Bewoners aan Zet!’ maken bewonersinitiatiefnemers afspraken met andere partijen over de mate van zeggenschap die zij hebben over hun projecten.

Verschillende initiatiefnemers uit dorpen en wijken in de Drentse en Groningse Veenkoloniën gaan in gesprek met onder anderen burgemeester Jaap Kuin (Gemeente Pekela), directeur Tintengroep Johan Brongers, wethouder Jan Jakob Boersma (Gemeente Midden-Groningen) en wethouder Henk Heijerman (Gemeente Aa en Hunze).

Deze middag wordt tevens een prijsvraag uitgereikt ter waarde van € 1.000 voor een bewonersinitiatief dat op korte termijn al bijdraagt aan het verbeteren van de gezondheid.

Oud vicepremier Wouter Bos wordt in zijn hoedanigheid als voorzitter Commissie Toekomst Zorg Thuiswonende Ouderen geïnterviewd (online). Daarnaast zijn er interviews met voorzitter Joke Bakker (Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën) en directeur Karin Kalverboer (Zorg Innovatie Forum) en treedt de in binnen- en buitenland vermaarde jazzpianist Rein de Graaff (inwoner van Veendam) eveneens op. De gespreksleiding is in handen van Niesco Dubbelboer en Eisse Kalk (leden Kernteam Kracht van de Veenkoloniën).

Iedereen kan kosteloos online deelnemen via de livestream die online komt op www.krachtvandeveenkolonien.nl.

Deel dit project