Samen voor een betere gezondheid!

OBS De Sterrensteen wint de gezondheidsquiz van Gezond Scoren

Nieuws OBS De Sterrensteen wint de gezondheidsquiz van Gezond Scoren

De finale van Gezond Scoren vond op 28 november plaats in de Kinepolis bioscoop, naast het FC Groningen stadion. Gezond Scoren is een project van Stichting FC Groningen in de maatschappij, mede mogelijk gemaakt door Kans voor de Veenkoloniën.

Tijdens deze spannende finale waren 270 kinderen aanwezig. Er maakten drie basisscholen (twee uit Groningen, één uit Winschoten) kans op de hoofdprijs: een Schoolplein14; een initiatief van de Johan Cruyff Foundation dat als doel heeft alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten.

OBS De Sterrensteen pakte de hoofdprijs,  RKBS St. Vitus is tweede geworden, CBS De Rietzee pakte de derde plek. Deze beide basisscholen wonnen een geldbedrag, dat zij kunnen besteden aan het bevorderen van een gezonde leefstijl in en rondom de school

Aan Gezond Scoren deden dit jaar maar liefst 53 basisscholen uit Groningen en Drenthe mee. 36 Veenkoloniale basisscholen namen deel aan het project. Er zijn dit jaar meer dan 3.000 kinderen in beweging gebracht door Gezond Scoren.

Deze editie waren de zes thema’s: Ontbijten, Groente en fruit, Bewegen, Geluk, Water drinken en Slapen. Ter introductie op ieder gezondheidsthema was er door FC Groningen een video opgenomen, die aan het begin van de week in de klas werd vertoond. Dit jaar waren Tom van de Looi, Django Warmerdam, Kevin Begois, Mike te Wierik, Deyovaisio Zeefuik en Danny Buijs de rolmodellen uit de selectie en staf van FC Groningen. Docenten konden naar eigen inzicht het thema van die week laten terugkomen in het bestaande lesprogramma met de werkboeken van Gezond Scoren.

Deel dit project