Samen voor een betere gezondheid!

OBS Gieten heeft gezond gescoord en wint spetterende finale

Nieuws OBS Gieten heeft gezond gescoord en wint spetterende finale

De finale van de zesde editie van het project Gezond Scoren van Stichting FC Groningen in de Maatschappij werd woensdagmiddag 27 november in de bioscoop naast het FC Groningen stadion gehouden. Drie basisscholen streden tijdens een gezondheidsquiz om de titel en mooie prijzen. Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen dat mede mogelijk gemaakt wordt door Kans voor de Veenkoloniën, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten.

Gezond Scoren heeft gedurende zes weken in het nieuwe schooljaar gedraaid in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Er deden dit jaar maar liefst 41 scholen uit de Veenkoloniën mee. In het totaal namen 69 basisscholen deel, dat betekent dat er meer dan 3.300 leerlingen zijn aangemoedigd om een gezondere leefstijl te ontwikkelen.

De finalisten van Gezond Scoren 2019 waren: OBS Gieten uit Gieten, OBS Hiliglo uit Holwierde en OBS De Tandem uit Zuidbroek. Een maand geleden bezocht Kans voor de Veenkoloniën OBS De Tandem al. De leerlingen waren enorm enthousiast en dat spatte er tijdens de finale ook vanaf.

Van de 69 basisscholen zijn drie finalisten genomineerd. Ze hebben hun nominatie te danken aan hun inzending door middel van een video en/of motivatie bij het aanmeldformulier voor de finale. Daarin gaven de scholen aan wat ze tijdens het project gedaan hebben en waarom ze aanspraak maken op drie mooie prijzen.

Na een spannende finale met twee Veenkoloniale scholen in de eindstrijd, ging uiteindelijk OBS Gieten er met de winst vandoor. Zij wonnen een Schoolplein14!, waarmee buiten spelen op het schoolplein bevorderd wordt. De nummer 2, OBS De Tandem, kreeg een officiële Pannakooi en de nummer 3, OBS Hiliglo, won €500 aan shoptegoed voor sportattributen. Dit alles ter bevordering van een gezonde leefstijl in en rondom de scholen. Alle leerlingen waren erg blij met hun prijs en verlieten uitgelaten de zaal.

Wilt u meer weten over Gezond Scoren of één van de andere projecten? Kijk dan op onze projectenpagina!

Deel dit project