Samen voor een betere gezondheid!

Publieksacademie Kinderarmoede

Nieuws Publieksacademie Kinderarmoede

Na de aansluiting bij de Alliantie Kinderarmoede Nederland op 26 maart jl., krijgt kinderarmoede nogmaals aandacht tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede in de Stadsschouwburg in Groningen, afgelopen 3 juni. 

Tijdens deze avond gaven verscheidene lezingen het belang van de inzet tegen Kinderarmoede aan. Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam gingen verscheidene sprekers de dialoog aan met elkaar én met het publiek en was de Kinderraad aan het woord. Zij gaven aan wat ze belangrijk vinden voor kinderen die in armoede leven. De kinderburgemeester Jouayria vertelde aan het publiek waar, volgens haar, kinderen die in armoede leven tegen aan lopen en Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer gaf aan met wat voor schrijnende gevallen zij de afgelopen jaren in aanraking is gekomen. In 2030 mag geen enkel kind meer de dupe zijn van armoede en mogen er geen nieuwe gezinnen in armoede vervallen; dat is de insteek van de Alliantie Kinderarmoede en de publieksacademie van 3 juni. Binnen Kans voor de Veenkoloniën zijn twee projecten gericht op het verminderen van (generationele) armoede: Sterk uit Armoede en Alliantie van Kracht

Het Zorg Innovatie Forum was samen met Dagblad van het Noorden, HANNN, Alles is Gezondheid, Hanzehogeschool Groningen, Kans voor de Veenkoloniën en de gemeente Groningen organisator van deze academie.

Deel dit project