Samen voor een betere gezondheid!

Noorderpoort en Ubbo Emmius starten lesprogramma over gezonde leefstijl

Nieuws Noorderpoort en Ubbo Emmius starten lesprogramma over gezonde leefstijl

Studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en leerlingen van Ubbo Emmius gaan samenwerken met Healthcoin en Kans voor de Veenkoloniën. Vanaf vandaag starten de studenten en leerlingen met een gezamenlijk lesprogramma in het kader van vitaal burgerschap.

De 250 studenten en 25 leerlingen gaan zich verdiepen in het onderwerp gezondheid en gedrag. De twee betrokken scholen vinden het belangrijk dat studenten inzicht krijgen in wat gezondheid is en dat zij gestimuleerd worden in het maken van gezonde keuzes op het gebied van beweging, voeding, rust en mentale vitaliteit.

Effect op stressniveau en schoolprestaties

Onderzoek heeft aangetoond dat deze aspecten effect hebben op het stressniveau en zelfs de schoolprestaties.  Aansluitend op de klassikale lessen, maken studenten en leerlingen gebruik van de Fitterapp. Een speciale app ter ondersteuning van een gezonde leefstijl. Door voldoende te bewegen en daarnaast quizvragen over leefstijl te beantwoorden, kunnen zij Healthcoins verdienen. Hierdoor worden de jongeren direct beloond voor hun gezonde keuzes. Met de verdiende Healthcoins maken de studenten kans op gezonde prijzen, zoals bijvoorbeeld een Fitbit.

Fitter met Healthcoin

Het is gebleken dat deelnemers die hebben meegedaan aan het ‘Fitter met Healthcoin’-programma zich na afloop gezonder voelen en ook vaker en bewuster de gezonde keuze maken. Het inzetten van dit programma is mede mogelijk gemaakt door Kans voor de Veenkoloniën.

Deel dit project