Samen voor een betere gezondheid!

Scoren voor Gezondheid feestelijk afgesloten

Nieuws Scoren voor Gezondheid feestelijk afgesloten

In gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden stonden zo’n 20 basisscholen de afgelopen weken in het teken van de afsluiting van Scoren voor Gezondheid. Stichting Naoberschap United (FC Emmen) besloot om langs alle deelnemende scholen te gaan en op locatie leuke activiteiten te organiseren op het schoolplein.

Basisschoolleerlingen uit groep zes, zeven en acht werden op verschillende manieren uitgedaagd om het beste in hun zelf naar boven te halen. Bij de eerste test werd hun lenigheid op de proef gesteld aan de hand van een ‘sit and reach test’. Hierbij probeer je zo ver mogelijk voorover te buigen terwijl je met gestrekte benen op de grond zit.

Vervolgens was het tijd om de kracht van de leerlingen te testen. Hierbij moesten ze een medicijnbal van vijf kilo zo ver mogelijk proberen weg te gooien. De derde test was een sprinttest. Het doel was om zo snel mogelijk een afstand van 20 meter te overbruggen. Tot slot werd de explosiviteit getest. De leerlingen probeerden vanuit stand zo ver mogelijk te springen. Sommigen lukten het zelfs om twee meter ver te springen!

Niet alleen deze testen stonden op het programma. Uiteraard werd er ook gevoetbald. Het FC Emmen opblaasdoel was toch echt de grote favoriet onder de leerlingen. Daarnaast werden er partijtjes gespeeld en deze gingen er soms hard (maar fair) aan toe! Aan het einde van de afsluiting werden de kinderen beloond voor het harde werken en ontvingen ze, een door Glenn Bijl ondertekende, Scoren voor Gezondheid diploma.

Verdeeld over de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen namen er 340 leerlingen deel aan Scoren voor Gezondheid. Volgend seizoen zal het project twee keer worden uitgevoerd, in het najaar en in het voorjaar. Scoren voor Gezondheid is mede mogelijk gemaakt door EFDN, Erasmus + programma, Kans voor de Veenkoloniën en provincie Drenthe.

Deel dit project