Samen voor een betere gezondheid!

Scoren voor Gezondheid hervat met digitaal supermarktbezoek.

Nieuws Scoren voor Gezondheid hervat met digitaal supermarktbezoek.

Het maatschappelijke project Scoren voor Gezondheid van FC Emmen is weer opgestart. Vanwege de Coronamaatregelen en de sluiting van de scholen was het voor Stichting Noaberschap United lastig om jonge kinderen meer te leren over een gezonde leefstijl via het project Scoren voor Gezondheid.

Onlangs is het project gelukkig weer hervat met een digitaal supermarktbezoek. Projectleider Hugo de Olde en stagiair Silas Boer bezochten voor het digitale supermarktbezoek de COOP in Schoonebeek. In de video is te zien welke producten in de supermarkt gezond en minder gezond zijn. De kinderen worden meegenomen in de keuzes die je in de een supermarkt allemaal kunt maken. Ook de video bekijken? Dat kan hier! De komende weken staan de laatste 3 lessen op het programma om vervolgens het project feestelijk af te sluiten.

Scoren voor Gezondheid is een project waarbij liefst 400 kinderen uit de drie gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, gedurende twintig weken, werken aan een gezondere leefstijl door middel van lesprogramma. Tijdens het lesprogramma staat het FC Emmen-werkboek centraal en worden kinderen uitgedaagd om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan leven.

Deel dit project