Samen voor een betere gezondheid!

Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid

In het project Scoren voor Gezondheid leerden kinderen uit groep 6, 7 en 8 op een leuke manier meer over gezonde voeding en beweging. De kinderen volgden twintig weken lang een speciaal lesprogramma in de klas. Tijdens de lessen zijn kinderen aan de hand van een werkboek bewust gemaakt van een gezonde(re) leefstijl. Zo leerden ze waarom het belangrijk is om gezond te eten en voldoende te bewegen, hoe ze uit de schijf van vijf kunnen eten en op welke manieren je kunt bewegen. De leerlingen stelden een persoonlijk doel op, en ondertekenden zelf een contract, in het bijzijn van één van de FC Emmen spelers. Ook zijn ouders bij het project betrokken. Het project is feestelijk afgesloten met leuke activiteiten in het stadion.

Ambities:
Scoren voor Gezondheid wil kinderen in Zuidoost-Drenthe kennis laten maken met gezonde voeding en beweging, en daarmee het belang van een gezondere leefstijl leren.

(Tussentijdse) resultaten:
– In september 2021 zijn ruim 300 leerlingen gestart met het tweede seizoen van Scoren voor Gezondheid.
– Juni 2021 sloten 20 deelnemende basisscholen hun seizoen van Scoren voor Gezondheid af, ruim 340 leerlingen deden mee.

Waar:
Gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden

Wanneer:
Oktober 2020 – december 2022

Voor wie:
Basisschoolleerlingen in de gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden

Samenwerking met:
FC Emmen Noaberschap

Projectleider aan het woord
Scoren voor Gezondheid begon in september 2021 aan hun tweede seizoen, en ook dit keer doen er weer ruim 300 leerlingen mee. Hugo de Olde, die samen met Jos Schaart projectleider bij Stichting FC Emmen Noaberschap is, vertelt over Scoren voor Gezondheid. “Wat het project voor mij zo uniek maakt, is dat je met thema’s als bewegen en gezonde voeding op een leuke, en toch leerzame manier basisschoolkinderen in beweging kan krijgen. Gezonde voeding hoeft natuurlijk helemaal niet lastig te zijn en vaak is het nog lekker ook! Vorige week stond bijvoorbeeld de Cooper Test op het programma. Een leuke, maar uitdagende test om te kijken hoe goed de conditie van de kinderen is. Zodra de vakantie voorbij is, gaan we klassenontbijten organiseren waar ook selectiespelers bij aanwezig zullen zijn!”

Wat Hugo de Olde opvalt is dat Scoren voor Gezondheid steeds scholen bereikt buiten de gemeente Emmen. “Sinds een aantal jaar werken we ook samen met de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden en ook in deze gemeenten doen steeds meer scholen mee. Dit seizoen loopt nog tot en met januari 2022. Ook deze zullen we feestelijk afsluiten in het stadion. Hopelijk zullen er bij het derde seizoen nog meer scholen meedoen, zodat we nog meer kinderen kunnen bereiken met Scoren voor Gezondheid!”

Deel dit project