Samen voor een betere gezondheid!

Sportieve kick-off Scoren voor Gezondheid op basisscholen

Nieuws Sportieve kick-off Scoren voor Gezondheid op basisscholen

In de laatste week van oktober is het maatschappelijke project Scoren voor Gezondheid sportief afgetrapt op basisscholen in drie gemeenten. De gemeente Emmen was als eerst aan de beurt. RTV Drenthe was er bij en maakt deze reportage. In totaal doen er vijftien basisscholen mee aan het lesprogramma Scoren voor Gezondheid uit de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden. 

In gemeente Borger-Odoorn was Kans voor de Veenkoloniën aanwezig, bij de aftrap op de St. Josephschool in Zandberg. Kans voor de Veenkoloniën ondersteunt de uitvoering van Scoren voor Gezondheid. In Zandberg ondertekenden enthousiaste leerlingen van groep 7 en 8 hun contract en ondergingen, net als de echte FC Emmen voetballers, een medische keuring. Daarnaast deden de leerlingen een aantal oefeningen, zoals verspringen, sprinten en ballen trappen. Aan het eind van de twintig weken wordt gekeken of er ook verbetering in zit.

Wachten tot het contract ondertekend mag worden.

In het project Scoren voor Gezondheid worden kinderen uit groep 7 uitgedaagd om een gezondere leefstijl aan te leren aan de hand van een werkboek dat de kinderen op school ontvangen. De kinderen tekenen een ‘gezondheidscontract’ waarin zij beloven in een periode van twintig weken te werken aan een gezondere leefstijl. Aan de hand van lessen en sport en spel wordt de leerlingen het één en ander bijgebracht. Met aan het eind van de twintig weken opnieuw een medische keuring.

Scoren voor Gezondheid is een project dat wordt uitgevoerd door de maatschappelijke stichting van FC Emmen: Noaberschap United. Wilt u graag meer weten over Scoren voor Gezondheid? Lees hier dan verder.

Deel dit project