Samen voor een betere gezondheid!

Staatssecretaris Paul Blokhuis was op bezoek bij Kans voor de Veenkoloniën

Nieuws Staatssecretaris Paul Blokhuis was op bezoek bij Kans voor de Veenkoloniën

Op woensdag 12 juni is staatssecretaris Paul Blokhuis van het Ministerie van VWS op bezoek geweest bij Kans voor de Veenkoloniën. Tijdens zijn bezoek werd hij ontvangen bij de Dorpscoöperatie in Gasselternijveen. Samen met onder andere een huisarts, basisschool, kinderopvang en een bibliotheek is de Dorpscoöperatie gevestigd in multifunctioneel centrum ‘De Spil’. 

De staatssecretaris was uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Kans voor de Veenkoloniën om inzicht te krijgen in het programma en al haar activiteiten in de regio. De derde (en laatste) fase van dit programma is net van start gegaan en zal tot medio 2023 lopen. In deze fase ligt de focus op jeugd, bewonersbetrokkenheid en besparingen voor preventie.

Verscheidene betrokkenen bij Kans voor de Veenkoloniën hebben afgelopen woensdag hun woord aan de staatssecretaris gericht. Blokhuis is allereerst bij ‘De Huiskamer’ langs geweest, waar ouderen uit Gasselternijveen tweemaal per week bijeenkomen. Vandaag stond hier de activiteit bloemschikken op het programma. Hierna vervolgde de staatssecretaris zijn bezoek en kreeg hij een rondleiding door het multifunctioneel centrum. Na een presentatie met een terug- en vooruitblik over het programma deed meneer Blokhuis een spreekwoordelijke stoelendans en ging langs tafels waaraan inwoners, gemeenten, GGD, wetenschappers en zorgverzekeraars plaats hadden genomen. Bij iedere tafel werden de staatssecretaris en overige aanwezigen op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen van de thema’s. Overige deelnemers aan het bezoek konden ondertussen onder het genot van een Veenkoloniaal gebakje luisteren naar de informatie over het programma. Na afloop van de bijeenkomst sprak staatssecretaris Blokhuis, in aanwezigheid van verscheidene media, zijn waardering uit voor het programma. Blokhuis vond het mooi om te zien wat er allemaal in de regio gebeurt en keert graag nog een keer terug. Meerdere aanwezigen beloofde hij later nogmaals te spreken om samen de aanpak van onderwerpen als zwangerschappen bij jonge vrouwen of besparingen voor preventie te bespreken.

Van twee oudere dames van ‘De Huiskamer’ kreeg Blokhuis een prachtig bloemstuk uitgereikt dat speciaal voor hem was gemaakt aan het begin van de ochtend. Tijdens het bezoek werd hem tevens de tweede editie van de Krant van de Veenkoloniën overhandigd, waarin de activiteiten van de derde fase staan beschreven. Deze krant is ook te downloaden via deze link.

Deel dit project