Samen voor een betere gezondheid!

Succesvol online seminar Fitter in het Onderwijs

Nieuws Succesvol online seminar Fitter in het Onderwijs

Twintig geïnteresseerden kwamen op dinsdag 27 oktober online bijeen om meer te leren over de Fitter app van Healthcoin. Gezonde leerlingen presteren beter, dat is natuurlijk bekend. Maar hoe stimuleer je leerlingen tot gezonder gedrag en een gezondere leefstijl?

Daarbij kan Healthcoin een rol spelen. Met het gebruik van de app wordt gezond gedrag beloond door het ontvangen van Healthcoins. Hiermee kunnen leerlingen prijzen winnen of kortingen ontvangen op gezonde producten en lokale uitjes. De app stimuleert de leerlingen op een laagdrempelige manier, om het zo toegankelijk mogelijk te houden. Het gebruik van de app wordt ondersteund door lessen die de leerlingen op school krijgen bij bijvoorbeeld Vitaal Burgerschap of Lichamelijke opvoeding. Verschillende thema’s komen hierbij aan bod.

Via de app krijgen de leerlingen inzicht in hun (gezonde) leefstijl, waarbij beweging, voeding, slaap en ontspanning een belangrijk rol spelen. De leerlingen worden aangemoedigd om de gezonde keuze vaker en bewuster te maken, wat leidt tot een gezondere leefstijl waarbij de leerlingen zich fitter voelen.

Dennis Knegt, docent Lichamelijke Opvoeding van Noorderpoort Stadskanaal, vertelde over de integratie van de Fitter app in zijn lessen. Hij was al bezig met verscheidene thema’s, en de app was hier een hele goede aanvulling op. De app zorgde ervoor dat de motivatie bij de studenten groter werd, omdat ze resultaat zagen en beloond werden.

Bij dit online seminar, georganiseerd door Kans voor de Veenkoloniën en Healthcoin, waren voornamelijk mensen uit het onderwijs en van gemeenten aanwezig. In de chat werden actief vragen gesteld die daar of tijdens het webinar beantwoord werden Mike van Holsteijn (Healthcoin), Dennis Knegt (Noorderpoort) en René van der Most (Kans voor de Veenkoloniën & Zorg Innovatie Forum).

Healthcoin is één van de activiteiten die mede mogelijk gemaakt wordt door Kans voor de Veenkoloniën. Het programma focust zich o.a. op de volgende generatie Veenkolonialen en hoe deze zo gezond mogelijk kan opgroeien. Daarbij wordt onder andere Healthcoin ingezet.

Deel dit project