Samen voor een betere gezondheid!

Taalhuizen in Oldambt en Pekela zetten stagiaires in

Nieuws Taalhuizen in Oldambt en Pekela zetten stagiaires in

De Taalhuizen in Oldambt en Pekela geven stagiaires de kans om werkervaring op te doen en tegelijkertijd de Nederlandse taal beter te leren beheersen. In het kader van het project Taalkans zijn taalhuizen in de Veenkoloniën opgezet waar mensen met een taalachterstand terecht kunnen.


De stagiaires zijn NT2-ers die entreeopleidingen doen op het mbo. “Ze doen het heel goed en spreken de Nederlandse taal steeds beter”, vertelt stagebegeleider en Taalhuiscoördinator Marian Kiewiet. De Taalhuiscoördinator heeft momenteel de handen ook vol met de vele aanmeldingen van mensen die beter willen leren en schrijven. “We hebben nu 90 deelnemers in het Taalhuis van Pekela en 20 vrijwilligers. In het Taalhuis Oldambt zijn ruim 200 deelnemers en ruim 40 vrijwilligers actief.  We krijgen twee nieuwe deelnemers per week in Oude Pekela en in Oldambt zelfs nog iets meer. Steeds meer organisaties zijn zich ervan bewust hoe belangrijk het is dat laaggeletterden steun krijgen vanuit een Taalhuis.”

Meer lezen over de stagiaires? Klik dan hier.

Voor meer informatie over de Taalhuizen in Oldambt en Pekela kunt u per e-mail contact opnemen met Taalhuiscoördinator Marian Kiewiet via taalhuisoldambt@hotmail.com of taalhuispekela@outlook.com

Deel dit project