Samen voor een betere gezondheid!

Team ‘Healthy life’ een van de winnaars van FunFitPit

Nieuws Team ‘Healthy life’ een van de winnaars van FunFitPit

Dinsdag 13 februari 2018 vond de finale van FunFitPit plaats op het Dr. Nassau College in Gieten. FunFitPit is een project dat leerlingen uit de onderbouw uitdaagt om een aantrekkelijke campagne te bedenken en uit te voeren, zodat ze daarmee een gezonde leefstijl bevorderen. Tijdens de finale presenteerden leerlingen op creatieve wijze hun campagnes aan elkaar, ouders, gemeente en andere aanwezigen. De finale is het slotstuk van alles waar ze de afgelopen maanden aan hebben gewerkt.

Drie winnaars

De teams zijn de afgelopen maanden aan de slag geweest om in aanmerking te komen voor een van de drie prijzen. Een prijs voor het beste resultaat, een prijs voor de meeste publiciteit en daarnaast een publieksprijs die door leerlingen en aanwezigen werd toegekend. Een vakkundige jury bestaande uit burgemeester Piet van Dijk en wethouder Harry Dijkstra (gemeenten Aa en Hunze), Karin Kalverboer (Kans voor de Veenkoloniën) en Annet Lammersen (Impuls Welzijn), beoordeelde de teams en reikte de prijzen uit. De winnaars op een rij:

  •  Team ‘Gezond niet rond’ (prijs ‘beste resultaat’)
  • Team ‘Healthy life’ (prijs ‘meeste publiciteit’)
  • Team ‘(On)gezond’ (publieksprijs)

Gezonde leefstijl bevorderen

De afgelopen maanden hebben de leerlingen uit de onderbouw van het Dr. Nassau College, locatie Aa en Hunze, een eigen campagne bedacht die een gezonde leefstijl bevordert. Tien teams zijn met een onderwerp aan de slag gegaan die zij belangrijk vinden. Een van de winnaars ging aan de slag met een campagne om roken, alcohol- en drugsgebruik te verminderen. Een ander team ging aan de slag met gezonde lunches op de school. Het derde team zat meer op het creëren van beweging; meer bewegen is goed voor leren en je gezondheid.

FunFitPit is een campagne die jongeren uitdaagt te ontdekken wat Gezonde Leefstijl is en wat er speelt binnen de verschillende thema’s. Ze kiezen een onderwerp waar ze echt mee aan de slag willen en kiezen een groep waarop ze zich richten, formuleren een boodschap en maken mooie, creatieve campagnes waarmee ze ook echt de omgeving aanspreken op gezond gedrag. FunFitPit is mede mogelijk gemaakt door actieve betrokkenheid van de gemeente Aa en Hunze en Kans voor de Veenkoloniën (KVDVK), samen met het Dr. Nassau College in Gieten.

Deel dit project