Samen voor een betere gezondheid!

Trots van het Noorden doet mee met Kans voor de Veenkoloniën

Nieuws Trots van het Noorden doet mee met Kans voor de Veenkoloniën

Kans voor de Veenkoloniën heeft opnieuw een samenwerking met FC Groningen in Maatschappij ondertekend. De samenwerking tussen Kans voor de Veenkoloniën en FC Groningen zal wederom plaatsvinden binnen het project Gezond Scoren. Gezamenlijk wordt er de komende twee jaar gewerkt aan de gezondheid en leefbaarheid in de Veenkoloniën.

Voorzitter van Stichting FC Groningen in de Maatschappij en voormalig Commissaris van de Koning, Max van den Berg ondertekende samen met René van der Most, projectleider jeugd, preventie en public health van het Zorg Innovatie Forum, penvoerder van Kans voor de Veenkoloniën, in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst voor de duur van twee jaar.

Voorzitter van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, Max van den Berg, is zeer content met de samenwerking. “De Veenkoloniën is een prachtgebied om trots op te zijn. Daar willen we ons graag aan verbinden. We willen als club en stichting graag de jeugd in het gebied van de Veenkoloniën een boost geven.”

René van der Most en Max van den Berg tijdens het ondertekenen van het contract

“Door samen met Kans voor de Veenkoloniën het project Gezond Scoren te continueren, geven we jongeren in de Veenkoloniën de mogelijkheid om mee te doen en bewust te worden van een gezonde leefstijl. De kracht van FC Groningen is hierin heel belangrijk. Kinderen zetten eerder een stap voor hun eigen club. Dit is een samenwerking om trots op te zijn.”

Tijdens Gezond Scoren worden spelers van FC Groningen ingezet als rolmodel om de kinderen meer te leren over thema’s als slapen, geluk, bewegen, water drinken, fruit en groente en ontbijten. In zes weken krijgen de kinderen via een lesprogramma te horen hoe belangrijk deze thema’s zijn. Gezond Scoren wordt op 27 november afgesloten met een quiz in de bioscoop in het FC Groningen stadion. Drie scholen strijden tegen elkaar in deze quiz, met onder andere vragen over voetbal en de thema’s, zelfs de ouders mogen meedoen. De winnaar van de quiz wint een Schoolplein14!, een concept dat bewegen en buitenspelen op het schoolplein bevordert.

Scholenbezoek
Op 30 oktober zijn wij samen met FC Groningen op bezoek geweest bij O.B.S De Tandem in Zuidbroek. De leerlingen van groep 5 t/m 8 gaan hier binnenkort aan de slag met Gezond Scoren en waren al heel enthousiast. De kennis over de zes thema’s is alvast getest met een korte quiz. De winnende leerling was heel blij met zijn FC Groningen sjaaltje! Omdat water drinken heel belangrijk is voor je gezondheid kregen de leerlingen op het eind Kans voor de Veenkoloniën drinkbekers uitgereikt, die ze mee naar school kunnen nemen.

De leerlingen van groep 7 en 8 O.B.S. De Tandem met hun drinkbeker en gewonnen spulletjes van FC Groningen.

In de Veenkoloniën doen 41 scholen mee aan het project en dat worden er ieder jaar meer. Dat betekent dat nu ruim 1900 Veenkoloniale kinderen werken aan hun gezondheid!

Deel dit project