Samen voor een betere gezondheid!

Tweede seizoen Scoren voor Gezondheid gestart!

Nieuws Tweede seizoen Scoren voor Gezondheid gestart!

Op vrijdag 17 september stond de kick-off van Scoren voor Gezondheid op het programma in het stadion van FC Emmen. Ruim 300 leerlingen uit groep 6, 7 en 8, afkomstig uit de drie gemeenten in Zuidoost-Drenthe kwamen naar De Oude Meerdijk om het project af te trappen. Tijdens de kick-off namen de kinderen op het veld deel aan allerlei leuke activiteiten, maar tekenden zij ook een contract met FC Emmen-speler Lentini Caciano.

Feestelijke kick-off
Op het hoofdveld werd boter-kaas-en-eieren gespeeld om zo de cognitieve vaardigheden te testen. Met hoofd, schouders, knie en bal werd het reactievermogen op de proef gesteld en het uithoudingsvermogen werd getest met wat korte sprintjes. Aansluitend werd in het bijzijn van FC Emmen-speler Lentini Caciano een leefstijlcontract ondertekend in het supportershome. Met dit contract beloven de kinderen dat zij zich de komende twintig weken inzetten om een gezondere leefstijl aan te nemen. Zo stellen de kinderen tijdens het project een persoonlijk doel op, maar komen zij ook ontbijten op De Oude Meerdijk met FC Emmen-spelers.

Scoren voor Gezondheid
Scoren voor Gezondheid wil kinderen in Zuidoost-Drenthe op een leuke manier kennis laten maken met gezonde voeding en beweging. Kinderen volgen twintig weken lang een speciaal lesprogramma in de klas. Tijdens de lessen worden kinderen aan de hand van een werkboek bewust gemaakt van een gezonde(re) leefstijl. Zo leren kinderen waarom het belangrijk is om gezond te eten en voldoende te bewegen. Ze leren hoe ze uit de schijf van vijf kunnen eten en op welke manieren je kunt bewegen. Ook worden ouders bij het project betrokken. Het project wordt feestelijk afgesloten met leuke activiteiten in het stadion.

Kans voor de Veenkoloniën is één van de organisaties die Scoren voor Gezondheid mede mogelijk maakt.

Deel dit project