Samen voor een betere gezondheid!

De Week tegen Eenzaamheid – 1 tot en met 8 oktober 2019

Nieuws De Week tegen Eenzaamheid – 1 tot en met 8 oktober 2019

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam en nog eens één op de drie Nederlanders voelt zich matig eenzaam. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid is er door het hele land extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Tijdens deze week staat ontmoeting en verbinding centraal. Eenzaamheid aanpakken begint bij in contact komen. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd, voor een greep uit de activiteiten kunt u op deze site kijken.

Ook Kans voor de Veenkoloniën zet zich in voor eenzaamheid. Met het project Spil, Even Buurten wordt eenzaamheid onder ouderen tegen gegaan door ze te koppelen aan een spil uit het dorp of de wijk. De spil is zichtbaar voor de bewoners van de dorpen en wordt aangesproken wanneer dat nodig is. Dit project speelt zich af of heeft zich afgespeeld in onder andere Vlagtwedde, Sellingen en Ter Apel. Kijk voor meer informatie op de projectpagina van het project.

In Groningen voelt bijna 43% van de Stadjers zich in meer of mindere mate eenzaam. Daar moet verandering in komen. Daarom heeft Humanitas samen met betrokkenen die zich inzetten vanuit welzijn, zorg, politiek, kerken, bedrijfsleven, gemeente, kennisinstellingen en stadjers het initatief Eensamen opgericht. Eensamen verbindt ervaring, kennis en beleid om gezamenlijk meer te kunnen doen tegen eenzaamheid. Op donderdag 3 oktober tijdens de Week tegen Eenzaamheid kunt u een mini-docu over eenzaamheid bekijken. Deze mini-docu brengt de verhalen over eenzaamheid van ‘gewone’ Groningers in beeld. Wilt u deze verhalen ook zien op 3 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in de Bibliotheek aan de Nieuwe Boteringestraat? Kijk dan hier.

In een podcast van de radiozender 3FM wordt eenzaamheid onder mensen die een ziekte hebben, onder ouderen en het belang van fysiek versus online contact onder de loep genomen. Om deze podcast te luisteren, klikt u hier.

Deel dit project