Samen voor een betere gezondheid!

Drents succes van Sterk uit Armoede gevierd

Nieuws Drents succes van Sterk uit Armoede gevierd

Op vrijdag 27 februari werd het Drents succes van Sterk uit Armoede in Gieten gevierd: de eerste ervaringsdeskundigen zijn de arbeidsmarkt op.

Sterk uit Armoede is één van de projecten die ondersteuning krijgt van het Programma Kans voor de Veenkoloniën. Centraal staat een nieuwe aanpak in het doorbreken van (generatie)armoede.  Ervaringsdeskundigen worden opgeleid op het gebied van generatiearmoede en sociale uitsluiting. Ze worden daarna ingezet voor een duurzaam en effectief armoedebeleid en leveren daarbij expertise en diensten. De ervaringsdeskundigen gaan onder andere bij gemeenten, in de schuldsanering en in het onderwijs aan het werk. Het Expertisecentrum Sterk uit Armoede ondersteunt de werkgevers bij de implementatie van ervaringsdeskundigen binnen de organisatie.

In Gieten werd de bijeenkomst geopend door Wethouder Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze. Ervaringsdeskundigen presenteerden zich, en er werden ervaringen gedeeld. Verder benoemden verschillende wethouders van Drentse gemeenten hun ervaringen met de inzet van ervaringsdeskundigen. Tot slot gaf Peter Elmont, de nieuwe directeur van de stichting, een toelichting op de werkwijze van het Expertisecentrum Sterk uit Armoede. In de komende periode verschijnt ook een publicatie met verhalen van ervaringsdeskundigen. We houden u hierover op de hoogte.

Wilt u meer weten over Sterk uit Armoede, kijk dan hier, of ga naar de website van Sterk uit Armoede.

Bijeenkomst Sterk uit Armoede in Gieten op 27 februari
Deel dit project