Samen voor een betere gezondheid!

Gezond Scoren weer van start

Nieuws Gezond Scoren weer van start

Komende maandag is het weer tijd om gezond te scoren. Op 41 basisscholen in de Veenkoloniën starten de leerlingen met het lesprogramma Gezond Scoren van FC Groningen in de Maatschappij. In zes weken gaan de leerlingen aan de slag met zes gezondheidsthema’s.

Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen worden ingezet om kinderen en hun ouders bewust te maken van en aan te zetten tot een gezonde leefstijl. Het project Gezond Scoren duurt zes weken en richt zich op basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met groep 8. Iedere week wordt er een gezondheidsthema behandeld, aangeleverd door de GGD. Vorig jaar deden in het totaal ruim 50 basisscholen en 3.000 leerlingen actief mee aan het project. Gezond Scoren wordt mede mogelijk gemaakt door Kans voor de Veenkoloniën.

Tijdens het komende lesprogramma zien de kinderen onder andere Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri en doelman Jan Hoekstra de thema’s belichten in een video. De thema’s die behandeld worden zijn:

  • Voedzaam ontbijten
  • Het eten van voldoende groente en fruit
  • Actief bewegen
  • Genoeg water drinken
  • Goed slapen
  • Het belang van gelukkig zijn

Niet alleen de selectiespelers, maar ook experts zullen aan het woord zijn in de video’s. Na zes weken zal het lesprogramma afgesloten worden met een spetterende finale in de bioscoop naast het FC Groningen stadion.

Meer weten over Gezond Scoren? Kijk dan hier!

Michael Breij en Amir Absalem in de Makro, voor één van de video’s van Gezond Scoren
Deel dit project