Samen voor een betere gezondheid!

Mensen in armoede krijgen een gezicht in de Quiet 500

Nieuws Mensen in armoede krijgen een gezicht in de Quiet 500

In de Quote 500 staan mensen met een vermogen van minimaal 95 miljoen euro, maar in de deze week uitgebrachte Quiet 500 pakken ze het anders aan! In dit magazine worden mensen die in armoede leven in beeld gebracht. De rijkste geportretteerde heeft een besteedbaar vermogen van 125 euro per week.

Het is voor het eerst in vijf jaar tijd dat er deze glossy weer op de markt komt. Een van de geportretteerden is Larissa (34). Mede door fouten bij het UWV en de Belastingdienst kwam ze in de schuldhulpverlening terecht en moest ze rondkomen van 50 euro per week. Haar ouders betaalden in die tijd de luiers voor haar jongste kind. “Ik had totaal niet verwacht dat ik mijn verhaal zo open en bloot zou laten publiceren. Normaal gesproken schaam je je daarvoor. Maar het is ons aangedaan en misschien kan ik door mijn verhaal te doen andere mensen helpen, dat ze niet zo lang wachten met hulp zoeken.”

Ook al staat ze in de Quiet 500, arm voelt ze zich niet. “Op papier zijn we arm, maar ik voel me niet arm. Als ik met mijn kinderen en mijn man naar het bos ga, kastanjes zoeken, of we kunnen naar het strand, dat is voor mij rijkdom; niet hoeveel geld er op de bank staat.”

De krachtige verhalen van ervaringsdeskundigen van Sterk uit Armoede werden ook gebundeld. De ervaringsdeskundigen geven een beeld van hun achtergrond en hoe de opleiding het hen mogelijk heeft gemaakt om nu het verschil te maken in de aanpak van (generatie)armoede op de werkplek waar ze actief zijn. Zij hebben geleerd hun negatieve ervaring om te buigen en te gebruiken in het contact en het bereiken van andere mensen die in armoede leven. Lees dat boekje hier!

*Bron tekst interview is de NOS

Initiatiefnemer Ralf Embrechts

Deel dit project