Samen voor een betere gezondheid!

Opening Snuffelshop 2.0 in Veendam

Nieuws Opening Snuffelshop 2.0 in Veendam

Komende zaterdag opent in Veendam een tweede Snuffelshop, opgericht door Stichting Eerste Hulp. Oprichter van de eerste Snuffelshop in Heiligerlee, Jannie Orsel, merkte al langer dat de vraag en behoefte voor een tweede snuffelshop in omgeving Veendam er was, en dat plan wordt nu gerealiseerd.

Bij de Snuffelshops, zowel in Heiligerlee als in Veendam, kunnen mensen terecht die moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Zij worden voorzien van bijvoorbeeld huisraad, een tas met boodschappen, maar ook voor psychische ondersteuning. Jannie Orsel gaat ook het gesprek aan met mensen over budgettering, brengt eenzamen bij elkaar en laat zien hoe zij zelf groenten kunnen verbouwen.

Jannie Orsel blijft aanspreekpunt voor beide locaties, maar onder andere haar dochter Diane en haar zoon Hendrik gaan de Snuffelshop in Veendam coördineren. Daarnaast zullen vrijwilligers bijspringen, net als in Heiligerlee. De Snuffelshop 2.0 kan hopelijk, net als in Heiligerlee, veel mensen helpen die nergens anders terecht kunnen.

Wilt u meer weten over de Snuffelshop? Lees dan hier verder!

Deel dit project