Samen voor een betere gezondheid!

Positieve Gezondheid in actie

Nieuws Positieve Gezondheid in actie

Kracht van de Veenkoloniën ondersteunt  bewonersinitiatieven die concreet bijdragen aan positieve gezondheid. Naast praktisch advies en ondersteuning wordt er kiem- en zaaigeld beschikbaar gesteld om initiatieven verder te helpen. Kracht van de Veenkoloniën is één van de drie hoofdlijnen in de derde fase van het programma.

De eerste uitreiking van kiem- en zaaigeld was afgelopen vrijdag 29 november bij Second Home in Hoogezand, dat hiermee ook officieel geopend werd door wethouder Boersma. Second Home is een opvangplek voor jongeren, jongvolwassenen en hun ouders. Met deze bijdragen kan de initiatiefnemer de inrichting van de keuken realiseren, zodat de jongeren en eventueel hun ouders hier samen kunnen koken.  Twee andere bewonersinitiatieven in gemeente Midden-Groningen worden ook ondersteund door Kracht van de Veenkoloniën. Stichting Chiyo Thai kan met de bijdrage bokshandschoenen, scheenbeschermers en trapzakken aanschaffen, en Veur Mekoar Kielwindeweer kan dankzij Kracht van de Veenkoloniën een inductiekookplaat laten plaatsen. Zo zorgt men voor meer positieve gezondheid in de Veenkoloniën. 

Wilt u meer weten over Kracht van de Veenkoloniën? Kijk dan op hun projectpagina, mail naar bewonersraad@kvdvk.nl of lees de speciale bewonerspagina in de tweede editie van de Krant van de Veenkoloniën.

Deel dit project