Samen voor een betere gezondheid!

Publieksacademie Kinderarmoede – Armoede door de generaties heen

Agenda Publieksacademie Kinderarmoede – Armoede door de generaties heen

Op maandag 5 oktober vindt in het Atlas Theater in Emmen Publieksacademie Kinderarmoede Drenthe plaats. Het doel van de Publieksacademie Kinderarmoede is om in onze provincie het thema kinderarmoede/generatiearmoede bespreekbaar te maken en tot werkbare oplossingen te komen. Aan het eind van de middag liggen er duurzame en concrete verbetervoorstellen ten aanzien van de aanpak kinderarmoede. Samen maken we hiermee een verbeteragenda voor de provincie Drenthe.

Alliantie van Kracht, één van de activiteiten waaraan Kans voor de Veenkoloniën bijdraagt, is mede-initiatiefnemer en richt zich al langere tijd op de bestrijding van (generatie)armoede in de Veenkoloniën.

Naast deze Publieksacademie in Drenthe zullen er dit jaar en komend voorjaar nog 6 Publieksacademies plaatsvinden verdeeld door het hele land, waarbij een slotbijeenkomst volgt in het voorjaar 2021. Tijdens deze slotbijeenkomst zullen alle verbeterpunten en leermomenten vanuit het hele land worden besproken. Tevens ontwikkelen we concrete voorstellen tijdens alle Publieksacademies voor een beter landelijk beleid om in het voorjaar van 2021 te overhandigen aan de Tweede kamer.

Vanwege de Corona-maatregelen zijn er een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus meld u snel aan! Dat kan via deze link.

Deel dit project